Позиция на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, касаеща „Македонски културен клуб“

27 Октомври 2022 | 09:41
1 коментара
Общество
Позиция на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, касаеща  Македонски културен клуб

Позиция на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, касаеща „Македонски културен клуб“

По повод зачестилото тиражиране на неистини и внушения в някои медии и социални мрежи, касаещи съобщение за откриване на “Mакедонски културен клуб” на името на Никола Вапцаров в Благоевград, но най-вече, защото e намесена и Oбщина Благоевград, кметът на общината Илко Стоянов съобщава:

1. В Oбщина Благоевград няма заявено намерение по действащото законодателство, в което да се иска изграждане на нова или преотреждане на вече съществуваща сграда с предназначение „Mакедонски културен клуб“.

2. Няма постъпило заявление за именуване или преименуване на каквато и да е сграда или отделен обект на името на Никола Вапцаров.

3. Няма постъпило искане, свързано с дейността на такъв клуб, по който и да е от нормативните актове, свързани с правомощията на кмета на общината.

4. Кметът на общината нито е забранявал, нито е разрешавал провеждането на каквото и да е частно събитие, свързано с „Mакедонски културен клуб“.

5. В Oбщина Благоевград е постъпила единствено покана, отправена към кмета за посещение на частно събитие, на което той няма да присъства!

Предвид изложеното е видно, че в конкретния случай става въпрос за провеждане на частно събитие в частно помещение, независимо от това как е озаглавено от инициаторите му.

Община Благоевград има традиционно добре изградени взаимоотношения с общини на територията на Република Северна Македония като продължава и към настоящия момент да надгражда това партньорство в дух на коректност и разбирателство.

Хората от двете страни на границите също са в много добри взаимоотношения помежду им.

Благоевград винаги е имал дух на гостоприемство и е бил център на различни култури, без да има противопоставяне помежду им.

Всички граждани на Република Северна Македония са добре дошли в Благоевград, стига да не превръщат града ни в поле на противопоставяне, на омраза и на политическа изява!

Добавени коментари

????????? публикува:
27 Октомври 2022 | 15:19
Това позиция ли е бе псевдокмете?Засрами се бе!

Добавете Вашия коментар

TOP