Поздравителен адрес от кандидат-кметът Александър Краваров към жителите на Банско

05 Октомври 2015 | 10:29
5 коментара
Общество
Поздравителен адрес от кандидат-кметът Александър Краваров към жителите на Банско

Уважаеми съграждани,

Братя и сестри,

На 5 октомври Банско празнува своето освобождение. Няколко дни преди това през 1912 г. четите на Йонко Вапцаров, Христо Чернопеев, Михаил Чаков и Пейо Яворов водят сражения с османските войски, охранявайки бягащото население от подпалените разложки села наоколо. Цялата чета на войводата Радон Тодев е избити от превъзхождащия ги турски аскер, но мирното население е спасено.

В онези дни сърцата на банскалии затуптяха радостно след пламенните думи на поета Яворов:

„Братя, хвърляйте фесовете, от днес вече сте свободни българи!“

Това беше време когато духовният потенциал на банскалии се сля с техния стремеж за свобода и това им даде неимоверна сила! Масовите безчинства, палежите и изстъпленията тогава провокираха месните хора да поискат да живеят другояче.

Днес, празнувайки подвига на македонските войводи, ние всички трябва да си спомним не просто за тяхното дело, превърнал любимия ни град в част от свободната българската държава, а и затова че освобождението е колективно дело. Тогава те го направиха…

Но го направиха ЗАЕДНО!

Това е най-важния урок, който трябва помним.

На 25 октомври ние ще се изправим пред урните, за да потвърдим правото си да живеем свободно през следващите 4 г.

Нека тогава си си спомним за подвига на нашите предци и да заявим мнението си като горди жители на Община Банско. Заслужаваме това!

Заслужаваме да живеем по-добре в един нормален и проспериращ европейски град с красиви и подредени улици, пълни с весели хора и с усещането за свобода!

Нека го постигнем ЗАЕДНО!

ЗА ОБЩИНА БАНСКО!

С нами Бог!

Добавени коментари

Сульо Пульо публикува:
05 Октомври 2015 | 18:33
БРАВО!МНОГО ТОЧНО!От Икономов друго не можеш да чуеш--той е като бойко -само "АЗ.АЗ.АЗ."-ГНАС!
Дрипльо публикува:
05 Октомври 2015 | 18:29
"АДЕЛИНА-А-А"!Не си права!Баща ти е построил къща и Ви е осигурил покрив над главите.Но животът е кратък.Той си отива.Вие продавате ливадата му.Купувате си фолксвагенче,правите си изолация на къщата,слагате ПеВеЦе дограма...И сега гордо ще кажете,че той нищо не е направил за вас.Така ли да Ви разбирам?!Та да питам-Монтофонеца ли направи детските площадки,спортните такива,джаз фестивала,който е вече 18 години,ски купите,къде е "Между три планини"?той ли направи зепените площи по улиците "Глазне"и"Тодор Александров"?Поне да беше поддържал направеното от предците му!И още много,много въпроси имам?Не говорете глупости!Животът в Банско не е започнал с герб и дано да не свърши с него!Не му приписвайте и заслуги,които не заслужава!Отърсете се от тази съветска мегаломания и култ към личността!!!
До "Аделина" публикува:
05 Октомври 2015 | 11:59
Тоя избор го направи цвъки преди четери години а не ти. И това е публична тайна. "Никой"не знае какво стана в Кемпински малко преди балотажа. Викайте си цвинокио да идва на помощ ПАК щото иначе неча ви биде! Ако не е натиска който оказват икономоф и компания нема да съберете повече от 1000гласа . И това не го знае никой или така ви се иска. Хората гледат и преценяват. Ако не направите някоя мушенгия вашия престъпник нема да е кмет !
Аделина публикува:
05 Октомври 2015 | 10:55
Господин Краваров, ние направихме нашия избор преди 4 години. Сега пак изправяики се пред урните ние пак ще направим правилния избор. Хората заслужават да живеят нормално в един град с подредени и красиви улици, детски площадки където да играят децата ни и културни мероприятия които да посещаваме. Това вие не го направихте.
Зад Вас сме!!! публикува:
05 Октомври 2015 | 10:35
С Нами Бог,победата е неизбежна и нужна за града ни,за хората ,за децата ни ! Да си върнем Банско!

Добавете Вашия коментар

TOP