Повече пари за инвитро процедури и проект за промяна на бюджета в България за донорски програма

28 Юли 2023 | 08:21
0 коментара
Общество
Благоевград
Повече пари за инвитро процедури и проект за промяна на бюджета в България за донорски програма

Вчера в Народното събрание беше приет бюджетът на Министерството на здравеопазването. Депутатът Стефан Апостолов е приел като своя човешка мисия подпомагането на семейства с репродуктивни проблеми.  Той всеки месец заделя лични средства от заплатата си, за да помага на двойките. Повече от 7 години, инвитрото е  негова лична кауза  като народен ппредставител.

„За мен е от огромно значение, че с 10% се увеличават парите във фонда на Центъра за асистирана репродукция /ЦАР/. Това означава, че всяка една инвитро процедура ще се финансира с почти 1000 лева повече!“ - сподели в социалните мрежи младият народен представител и добави, че през септември парламентарната група на ГЕРБ ще инициира промяна на Наредбата във фонда на ЦАР като целта е  държавата да финансира донорството на двойките с репродуктивни проблеми.

„Ще настояваме за драстично увеличение на бюджета за 2024 година. Аз лично ще се боря този фонд да финансира 80% от тази донорска процедура.“ – споделя Стефан Апостолов и добавя, че ще  продължава да подкрепя каузата "Инвитро", защото е ЖИВОТ.

Добавете Вашия коментар

TOP