Повече от половината ученици в Благоевград се обучават присъствено

24 Ноември 2020 | 10:11
1 коментара
Общество

От общо 364 паралелки в Благоевград 135 са в обучение в електронна среда от разстояние и 229 са в присъствена форма на обучение. Това е около 37 процента в електронна среда и 63 процента присъствено, каза за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов.

„Има училища в двете крайности – например VII-мо училище и Професионалната гимназия в Благоевград се обучават изцяло присъствено. Ситуацията навсякъде е различна, тя е и динамична, заради което непрекъснато следим различни показатели“, добави Златанов.

Гимназиите в Благоевград се обучават по график, изготвен от педагогическия персонал на съответното училище.

Учениците до 5-и клас в по-голямата част на училищата в Благоевград се обучават присъствено. В електронна среда се обучават само една паралелка в СУИЧЕ, една паралелка в III-то училище, в електронна среда се обучават и 27 ученици в 8-мо училище, но в 11-то училище всички ученици се обучават присъствено.

В област Благоевград ситуацията също е различна. В община Гоце Делчев учениците от 5-и до 12-и клас и следващата седмица ще се обучават от разстояние. В община Сандански се обучават по график – и присъствено, и в електронна среда. Такова е обучението за учениците и в община Разлог.

От днес учениците от 5-и до 12 клас в община Белица преминават на обучение в електронна среда.

Добавени коментари

Николова публикува:
24 Ноември 2020 | 10:37
Вчера учениците питаха защо не са ги оставили вкъщи за онлайн обучение. Казаха, че така се чувстват по-спокойни техните родители и близките им. Приберете учениците от основните училища. подгответе сградите наистина според изискванията и в тях, разделени на по-малки групи, да останат само първи клас! Учениците от прогимназията не спазват дистанция и не носят задължителните маски.

Добавете Вашия коментар

TOP