Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бивш полицай в София

14 Април 2022 | 18:41
0 коментара
Криминално
Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бивш полицай в София

Повдигнато е обвинение на задържания за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, съобщиха на брифинг от Софийската градска прокуратура и СДВР, предаде БТА.

Работи се по версия за поръчково убийство.

 

Като основен мотив, който разследващите проверяват, е неуредени финансови взаимоотношения във връзка с престъпна дейност. Иванов беше застрелян в столичния квартал "Лозенец" на 25 март.

"Това разследване е едно от многото, които имаме съвместно с МВР,

и в частност със СДВР, които са доказателство за това, че при добра координация и взаимодействие между нас се постигат и добри резултати", коментира говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Обвиняемият за убийството беше задържан вчера при спецоперация на МВР в София,

заедно с още един човек, за когото обаче към момента няма събрани достатъчно данни, че е съпричастен към престъплението. По случая се издирва едно лице, за да се установи дали има връзка с убийството. 

Наложен е 72-часов арест на обвиняемия, предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното му задържане. 

Пистолетът, с който е било извършено убийството, не е намерен до момента. Разследващите са установили, че обвиняемият се е подготвял за престъплението, като е тренирал стрелба с подобен калибър оръжие.

Проучил е районът на местоживеене на жертвата и навиците му,

както си е подсигурил и кола, с която да напусне местопроизшествието. Претърсени са четири автомобила, имоти, и са иззети доказателства, коментира заместник градският прокурор на София Иво Илиев.

 

Добавете Вашия коментар

TOP