Потресаващо! Седмици след пожара в Пирин, дядо Йосиф от с. Ощава спи в беседка под открито небе

07 Септември 2017 | 18:00
0 коментара
Общество

Две седмици, след  опустошителния пожар в Пирин планина, 73 – годишният дядо Йосиф Ковачев от кресненското село Ощава продължава да спи в беседка в двора на изпепелената си къща.

И не, защото, съня под открито небе му е по – спокоен, а защото няма дом, вследствие на огненото бедствие изпепелило до основи къщата му, в която израснал, създал семейство и отгледал децата си.

Възрастния мъж е един от най – засегнатите от пожара в селото. Трагедията му е огромна, той през сълзи казва, че след пожара не му е останало почти нищо, за което си струва да живее.  

Както писахме, пет часа преди да избухне пожара, от инфаркт почина и съпругата му Ангелина. Мъката му обаче не спря до тук, по – късно, пожара погълна до основи къщата и плевнята му, живо изгоря и прасенцето в кочината, както и стария му автомобил.

Погребението на баба Ангелина бе платено лично от кметът на Кресна Николай Георгиев, а от БСП пък обещаха да отпуснат някой лев за човечеца.

Днес, на крак при него дойде и районният мюфтия Айдън Мехмед, който посети лично дядо Йосиф за да му вдъхне кураж и сили.

Визитата на мюфтията бе по повод на благородната инициатива предприета от Районното мюфтийство да раздаде курбани за здраве на пострадалите от унищожителния пожар над 100 семейства в Кресненско.

Курбаните ще бъдат раздадени в селата Ощава и Стара Кресна, където засегнатите хора са най – много. Това ще стане в събота – 9 септември, когато е и празника на село Ощава.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP