Потресаващо! Полиция спря погребение на свещеник в Пиринско

23 Декември 2023 | 11:57
2 коментара
Общество
Благоевград
Потресаващо! Полиция спря погребение на свещеник в Пиринско

Известният отец Кирил Папудов от петричкото село Кладници е бил открит мъртъв в дома си завчера. Възрастният мъж е намерен на леглото в стаята си от неговите роднини.

Вчера започнала подготовка за погребението му, покойникът бил измит, облечен и готов, за да бъде изпратен в последния му път, когато изведнъж роднините забелязали рани по главата и странни драскотини по лицетo, пише Struma.com

Предположили, че смъртта му не е естествена и вероятно някой го е пребил.

 

 

Незабавно на място са извикани полицаи, които спрели подготовката за погребението и сезирали прокуратурата за съмненията на близките.

Спешната аутопсия е установила, че свещеникът е бил убит. Травмите, установени по главата на отеца са от блъскане и нанесен побой.  Арестуван е и заподозряно лице, местен кравар.

Отец Кирил Папудов е национално известен. Многократно задържан и осъждан за притежаване на наркотици- канабис. Около 10 пъти го вкарваха в ареста, след като в дома му се намираха килограми от наркотичната трева.

Свещеникът непрекъснато обясняваше, че отглежда марихуана, за да лекува себе си и болната си съпруга Мария, която почина през 2006 година. Свещеникът се задоми повторно и пак продължи да сее канабис, новата му съпруга при един от арестите пое отговорността и беше осъдена на година и половина условно.

Жената твърдеше, че растението, което е открито в къщата им е саморасляк и отецът няма никаква вина. Той в този период бе в условията на условна присъда, и ако не бе баба Елена щеше да влезе в затвора, затова и жената пое неговата вина. Отецът има 5 условни присъди – 4 за канабис и 1 за незаконно оръжие.

В последните години обаче той се смири и нищо не се чу повече за него. До вчера. Очаквайте какво ще установи аутопсията и има ли виновен за смъртта на свещеника, който дълги години служи в църквата „Св. Илия“ в близкото с. Боровичене. 

Добавени коментари

Христо публикува:
23 Декември 2023 | 19:43
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio
Gan40 публикува:
23 Декември 2023 | 13:35
И какво му е потресаващото? Ще ше да е потресаващо ако беше погребан без разследване, но...мисирката от къде тилкоз акъл!

Добавете Вашия коментар

TOP