Потрес: Спасители млатиха туристи, влезли на червен флаг в морето на Слънчака

09 Август 2022 | 12:16
1 коментара
Общество
Потрес: Спасители млатиха туристи, влезли на червен флаг в морето на Слънчака

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от морски спасители на плажа в Слънчев бряг в късния следобед в понеделник пред очите на десетки почиващи възрастни и деца. Това съобщи един от потърпевшите, 22-годишният Адриан.

След агресията спасителите са напуснали морския пост, който охраняват, и избягали преди идването на полицията. Няколко почиващи са направили видеоклипове на инцидента.

 „В неделя решихме да си починем, а в понеделник следобед – на плаж.“ – разказва Адриан.

Всичко за туристите било чудесно, сложили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно съжаление имало вълни и не можело да се влиза, всъщност оттам започнал и проблемът. Възрастна двойка била влязла сред вълните и спасителите започнали грубо да се разправят с тях.

„Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат.

Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън.

Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин.“ – разказва Адриан.

Младежът, заедно с баща си Дариуш (40 г.) били близо до случката и се намесили. „Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или…

През миналата година имах операция на хематом с отваряне на черепа, сега имам титанова пластина, знам си състоянието и никога не бих предприел физически риск, ако знаех какво ме очаква. Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното протичане на плажуването приключило.

„Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и с нас, единият мъж я удари и нея.

Няма да повярвате, но дойде и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, но сигурно се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията.“ – описва Адриан ситуацията от своята гледна точка.

Добавени коментари

Въведете име... публикува:
09 Август 2022 | 12:42
Г@4ета,ами ако някой удави, пак ли спасителите са виновни...удриии...шамар е по-добре от катафалка!

Добавете Вашия коментар

TOP