ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Близки, политици и общественици се прощават с Антон Дончев

24 Октомври 2022 | 11:49
0 коментара
Общество
ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Близки, политици и общественици се прощават с Антон Дончев

Близки, приятели, политици и общественици се стичат към сградата на Българската академия на науките, за да си вземат последно сбогом с писателя на Антон Дончев.

Сред опечалените беше забелязан председателят на Народното събрание Вежди Рашидов, президентът Георги Първанов, бившият премиер Сергей Станишев, конституционалистът Георги Близнашки, лидерът на АБВ Румен Петков, председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, бившият правосъден министър Янаки Стоилов, както и бизнесменът Тодор Батков.

Поклонението пред тленните останки на великия български писател Антон Дончев в Българската академия на науките ще продължи до 13:00 часа. 

"Загубата на Антон Дончев е загуба за цял един народ, горещо обичащ един от най-ярките майстори на българското слово. Казвам сбогом на големия български писател и приятел акад. Антон Дончев. Това е загуба за цял един народ, горещо обичащ един от най-ярките майстори на българското слово, гениален разказвач на велики събития от българската история и мой любим автор. При една от срещите ни Антон Дончев ми каза, че всяко семенце си знае времето. Затова той сееше непрекъснато вярата в бъдещето на Родината ни. Поклон пред паметта му!, написа председателят на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа Facebook.

Добавете Вашия коментар

TOP