Последни надежди за българско участие в евротурнирите

23 Юли 2015 | 08:04
0 коментара
Спорт
Последни надежди за българско участие в евротурнирите

След неочаквано ранното отпадане на Лудогорец от Шампионската лига, погледите остават вперени в Берое и Черно море. Именно в старозагорци и варненци са надеждите ни за българско участие поне във втория по престиж европейски клубен турнир – Лига Европа. Мачовете на истината дойдоха, а момчетата на Петър Хубчев и Никола Спасов трябва да изнесат тежкия товар – да защитят собствената си чест и амбиции, и да представят другото лице на българския футбол – борбеното, смелото, способното.

„Моряците“  се изправят тази вечер в 18.00 часа срещу Динамо Минск в мач-реванш. Според мнозина възпитаниците на Никола Спасов имат наглед по-лесна задача от Берое, с оглед на това, че в първата среща стигнаха до равенство 1:1. Едва ли обаче в лагера на „морето“ се осланят на тези коментари. Със сигурност никой в тима не си прави сметки за лесен двубой, нито отива на разходка до Беларус.

Черно море загря за важната битка с реми срещу новака в А група Пирин, а добрата новина за наставника на носителя на Купата е, че след мача в състава му няма контузени.

Варненци демонстрираха респект към съперника си, но и самочувствие. А един от най-опитните Михаил Венков каза, че няма страх.

Главен съдия на мача ще бъде украинецът Анатолий Жабченко.

Битката между Динамо Минск и Черно море ще може да проследите пряко в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

След мача на Черно море, на терена ще излезе Берое. Момчетата на Петър Хубчев трябва да наваксат гола пасив от първия мач с Брьондби, ако искат европейската приказка да продължи за тях. Датчаните са корав съперник, но в никакъв случай невъзможен за преодоляване.

Старозагорци демонстрираха настроение в дните преди мача, макар и нулевото равенство, което регистрираха на старта на новата кампания в А група срещу Монтана.

Треньорът Хубчев успя да създаде ведра атмосфера преди срещата, като самият той заяви, че рисковете, които старозагорци ще предприемат в двубоя ще бъдат премерени. Специалистът ще разчита на всичко най-добро в състава си, като определи група от 20 футболисти, които заминаха за Дания. Сред избраните попадна Антон Огнянов, а Стивън Петков остана извън списъка.

Предварителните очаквания са, че между 15-20 хиляди души ще има на стадион „Брьондби Стейдиъм“. Берое също ще се радва на подкрепа от страна на своите фенове.

Главен съдия на мача ще бъде французинът Никола Ренвил.

Срещата между Брьондби и Берое е с начален час 20.00 и ще може да я проследите пряко в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

Добавете Вашия коментар

TOP