Последен ден за регистрация на политическите формации в ОИК преди местния вот

18 Септември 2023 | 08:39
1 коментара
Политика
България
Последен ден за регистрация на политическите формации в ОИК преди местния вот

Крайният срок за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети в общинските избирателни комисии (ОИК) изтича в 17:00 ч. днес, съгласно хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за организацията на местния вот на 29 октомври. 

ЦИК допусна общо 58 партии и 9 коалиции за участие в предстоящите избори. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и коалиции, формациите не могат да се регистрират за участие за местния вот в ОИК. 

Инициативните комитети (ИК) могат да регистрират независими кандидати за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на райони и за кметове на кметства в ОИК, като един ИК може да издигне само един независим кандидат.

При регистрация на инициативни комитети в ОИК единствените документи, които следва да са нотариално заверени, са образците от подписите на лицата, участващи в инициативния комитет, се посочва на страницата на ЦИК. При представяне на заявление за регистрация на партии, коалиции и местни коалиции не се изисква представяне на удостоверения за актуално състояние на партиите, удостоверения за регистрация в ЦИК или копия от решения на ЦИК за регистрация на съответната партия или коалиция.

За регистрация на местна коалиция се представя документи за банкова сметка на партия от състава на местната коалиция или от състава на коалиция, която участва в местната коалиция, без да е необходимо да е новооткрита.

Регистрацията на кандидатите ще продължи между 19 и 26 септември. 

Източник: БТА, Елена Николова

Добавени коментари

Джумаец публикува:
19 Септември 2023 | 10:06
Понеже не позволявате да пишем под информация за кандидата за кмет камбитов, а го представяте като "доктор", та да питам тук: какъв доктор е, какъв специалист е, освен че е добър търговец? не съм чул някой да се е лекувал при него.

Добавете Вашия коментар

TOP