Пощата в Рилския манастир е шампион по ръст на приходите

31 Декември 2018 | 07:53
0 коментара
Общество

Пощенската станция в Рилския манастир отчита най-висок ръст от всичките 80 станции в Кюстедилска област за 2018 год., казаха от регионалното управление на "Български пощи".

Постъпленията от услугите са с над 20% повече, което не се случва всяка година. Основно клиенти на пощенската станция в Рилската обител са чуждестранни туристи и посетители. Те масово си купуват от пощата картички, които изпращат от място с предпочитаната пощенска марка. Отговорничката на станцията разказва, че през цялата година напливът на чужденци  е голям. Както и за Рождество Христово и Нова година. Пощенската станция предлага и интернет услуга, продава вестници и списания, тази година и винетки за автомобили - нещо, което ще отпадне догодина, когато винетката става електронна.

Приходите на пощатата в Рилския манастир може да са и по-високи, ако заради икономии през почивните дни станцията не работи - тогава клонът в килия на партерния етаж вдясно от дупнишките порти, е затворена. "Български пощи" ще имат нов офис в изграждащаат се от 10-на години нова административна сграда при самоковската порта на Светата обител.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP