Около 200 сигнала за наводнения са подадени на спешните телефони в столицата. В кв. „Драгалевци” улиците се превърнаха в реки, предаде агенция БГНЕС.

По ул. „Раковски” и бул. „Васил Левски” има избили канализационни шахти. В два от моловете в София има течове. Редица подлези са наводнени.

Подлезът на НДК се превърна в басейн и беше затворен от полицията, покривът на „Мол София” и таванът на Метростанция „Сердика” и „Г.М. Димитров“ протекоха. Станциите вече са отводнени, метрото се движи без проблеми след поройния дъжд.

Временно е спряно движението на някои трамваи заради поройния дъжд по пл. „Възраждане”, по бул. „Дондуков”. На някои места в града не работят светофарите. Всички аварийни екипи работят по отстраняване на повредите, съобщиха от Столична община.

Проблемно е и в районите на Министерския съвет и „Централната жп гара“,

а в центъра на София движението е изключително затруднено, информира БНР.

Най-силно засегнати са хотел "Шипка", метростанцията "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите на Централна гара, спортното министерство, гаражът на СДВР, 184 ЦДГ в "Лозенец", Лъвов мост, Банка ДСК на "Княз Александър Първи", Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болницата "Софиямед", ЦСМП-София (Сточна гара), Министерството на туризма, Информационният център на Министерството на отбраната, се посочва в съобщението на пресцентъра.

Първи и втори балкон в зала България са във вода. Щетите са сериозни, но концертът с диригент Йордан Камджалов на Плевенската филхармония продължава.

В област Кюстендил, вследствие на проливния дъжд, е нарушен достъпът до пет села,

отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район пътуват екипи на РД "ПБЗН" - Кюстендил, за оценка на обстановката и предприемане на мерки.