Поредно нерегламентирано сметище откриха в Петрич

27 Ноември 2022 | 14:53
0 коментара
Общество
Поредно нерегламентирано сметище откриха в Петрич

Поредно нерегламентирано сметище беше открито от служители на Община Петрич при рутинни проверки на терен. Този път недобросъвестни граждани са успели да стигнат и по-далеч. Изхвърлили са битови и други отпадъци на метри от коритото на река Струма. Това, което втрещява в продължаващата грозна тенденция, е и изхвърлянето на излезли от употреба автомобилни гуми в близост до реката. Независимо че Петрич страда повече от десетилетие именно от палежите на такива гумия някои не се свенят да ги изхвърлят на непозволени места, съзнавайки риска – да бъдат запалени.

Гражданското съзнание и отношението към околната среда са определящи за поведението, което имаме. Видно от новата грозна гледка, резултатите са минимални в тази посока.

Служители на Община Петрич вдигнаха старите гуми и останалите отпадъци. Отново се изразходваха публични средства.

Излезлите от употреба автомобилни гуми ще бъдат извозени до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане.

От общинската администрация призовавха всички жители на Община Петрич да подават сигнали при наблюдение на подобни практики. „Не стойте безучастни, ако станете свидетели, а информирайте! Нека заедно спрем тази порочност!”, заявиха от Община Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP