Поредния протест в Гърмен срещу решението на кмета М. Капитанова да спре минералната вода в района

28 Април 2015 | 09:32
0 коментара
Общество
Поредния протест в Гърмен срещу решението на кмета М. Капитанова да спре минералната вода в района

Около 50 жители на община Гърмен излизат днес на протест срещу решението на кмета Минка Капитанова да спре минералната вода в района, предаде репортер на Pirinsko.com.

Протестните действия се провеждат на пътя между гърменските села Марчево и Огняново. Недоволството на местните жители е породено от намерението на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова да спре водоподаването на минерална вода в района. Все повече туристи от страната и чужбина посещават община Гърмен, привлечени най-вече от минералните извори и античните селища в региона.

„От години в село Огняново се развиват СПА туризмът и балнеологията. Минералната вода е с уникални лечебни свойства, а инфраструктурата в района непрекъснато се подобрява. Огняновските минерални бани спомагат за развитието на икономиката в района, коментират разгневени местните жители.


На място в момента присъства кметът на община Гърмен Минка Капитанова. Засилено е полицейското присъствие в района. Служители на „Пътна полиция“ към ОД на МВР БЛагоевград следят за опазване на обществения ред.

Намерението на местните жители е да блокират пътя между двете села в знак на протест срещу решението на Капитанова.

Добавете Вашия коментар

TOP