Поредни обещания за АМ "Струма"

19 Януари 2023 | 15:31
0 коментара
Бизнес
Поредни обещания за АМ Струма

От МРРБ обявиха пореден срок за изграждането на АМ "Струма", в участъка през Кресненското дефиле. Очаква се финансиране по Програма "Транспортна свързаност".

Реализацията ще е през 2027 година. Както вече информираме, в момента се изпълняват два договора, свързани с популацията на костенурски, змии и птици в района на Креснонското дефиле. От тях зависи къде ще мине най-тежкия лот на автомагистралата.

 

От ресорното министерство са предвидили мерки и дейности за повишаване на пътната безопасност. Част от тях са забрана за изпреварване в Кресненското дефиле. Участъкът е около 15 километра и е с монтирани гъвкави ограничители и знаци. Всички опасни завои са сигнализирани със съответните пътни знаци, изпълнена е хоризонтална маркировка – осова двойна непрекъсната линия, с отстояние между линиите, изпълнено в червен цвят, крайни линии. Монтирани са светлоотразители при тунелите и укрепителните стени, монтирани са кабари при тунелите. Въведени са допълнителни ограничения на скоростта, в съответствие с изискванията на Наредбата за проектиране на пътищата, сочат от МРРБ.

Добавете Вашия коментар

TOP