ПОРЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ДРАМА: В Народното събрание се ще се избият, обиждат се на ОПГ и фашисти

31 Май 2023 | 12:38
0 коментара
Политика
България
ПОРЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ДРАМА: В Народното събрание се ще се избият, обиждат се на ОПГ и фашисти

Пореден ден на бурни страсти в Народното събрание! Пленарният ден започна с напрежение между "Възраждане" и  "ПП-ДБ", като се стигна до размяна на квалификации и звучни епитети. 

Всичко започна с декларация на "Възраждане", в която лидерът на партията Костадин Костадинов призова ПП-ДБ да се откажат от опитите за съставяне на правителство и да върнат незабавно мандата. Костадинов изтъкна, че след изслушването на шефовете на службите е станало ясно, че коалицията ПП-ДБ са "шпиони и предатели". Освен това от партията дали да се разбере, че ако не направят кабинет с техния мандат, ще спретнат майдан и ще има насилие.

Костадинов обаче не спря до тук и нарече ПП-ДБ организирана престъпна група. "Да стане ясно, че тук имаме не политическа партия, а организирана престъпна група за защитаване на чужди интереси. Нямате морално право да сте тук. Върнете мандата", подкани той. 

 

Провокиран от гневната декларация на "Възраждане" на трибуната се качи годеникът на Лена Бориславова - Мирослав Иванов, който призова председателят на парламента Росен Желязков да "прекъсва всякакви опити за фашистка пропаганда". 

"Никой не дава право на Костадин Костадинов да дава квалификации на когото и да е", заяви депутатът от ПП-ДБ, но изказването му бе прекъснато от викове в залата. Чу се гласът на Цончо Ганчев, който подвикваше от място "мръсни шпиони" и "доказани шпиони" по адрес на ПП.

Напрежението ескалира и Росен Желязков се видя в чудо и разпусна народните представители в почивка. 

Добавете Вашия коментар

TOP