Пореден срив в системата „местни власти“ в Благоевград

17 Февруари 2021 | 17:15
2 коментара
Общество

Проблемите между кметската администрация и председателството на общинския съвет в Благоевград вече са в „задънена улица“. Този път причина за раздора е несъгласието на Председателския съвет да свика извънредна сесия по предложение на кметския екип и на 14 общински съветници.

От администрацията на кмета Румен Томов продължават да настояват за гласуване на дългосрочната Стратегия за развитие на Община Благоевград, както и за финансирането на няколко съществени инфраструктурни проекта и изграждането нов православен храм. 

Кризата в благоевградското местно самоуправление е факт вече една година. Размяната на реплики и дуплики чрез медийното пространство започна още с началото на мандата на настоящите най-важни органи на местната власт – кметски екип и председателски съвет към местния парламент.

Днес повод за свикания от кмета на Благоевград, Румен Томов, брифинг не бяха средствата, които Министерски съвет отпусна на общината за реновиране на обществена сграда с важно значение, а задълбочаващия се конфликт с местния парламент.

Знаете, че председателят на ОбС, заедно с председателския съвет взеха решение тази сесия да не се свиква. Въпреки това, по закон, общинските съветници могат да свикат сесия без тяхното разрешение”, коментира Томов. Според него председателят на ОбС умишлено саботира работата на Община Благоевград, както и живота на хората – именно това бяха и основните акценти по време на състоялата се пресконференция. Този път нападките бяха очевидни, като на няколко пъти Томов дори изтъкна, че Тодоров прави всичко това, защото има амбициите да бъде кмет на Благоевград.

Добавени коментари

истината публикува:
18 Февруари 2021 | 09:26
Томов одавна не е кмет. Целият зор е да помогне на милионерите да застроят кортовете.
Асен публикува:
17 Февруари 2021 | 17:33
Ми с тези управляващи. Бриндо, скоро и друг срив

Добавете Вашия коментар

TOP