Пореден скандал в ОбС-Сандански! Октомврийското редовно заседание бе прекратено преждевременно

26 Октомври 2017 | 20:11
4 коментара
Общество

Голям скандал беляза поредното редовно заседание на Общински съвет Сандански.

Освен загадъчното отсъствие на Председателя на Общинския съвет – Георги Синански и на Кмета на Общината – Кирил Котев, които бяха замествани от зам. председателя Николай Шаламандов и зам. кметът Вангел Анталавичев, интересни сцени се разиграха още в началото. По време на точка Питания, общинският съветник адв. Георги Батев зададе редица въпроси, свързани с моментното управление на общинското дружество „УВЕКС“ ЕООД. Батев попита, как Общински съвет Сандански без конкурс определи лицето Крум Аргиров за временен управител за срок от 5 месеца и означава ли това, че когато се назначават управители на общинските дружества за срок от 3 години, което също е срочен договор, трябва отново да става без конкурс.

Според него, в закона и в общинската наредба ясно и точно е регламентирано, че управител на общинско дружество се избира само след проведен конкурс, независимо от срока на договора. Отделно от това, Батев попита защо към момента, след като има нов избор на същото лице за управител, но този път е определен от Общински съвет и има сключен нов договор между Кирил Котев и Крум Аргиров, което означава, че са налице нови обстоятелства, те не са вписани в Търговския регистър.

Според прависта, правопораждащи действия при избор или освобождаване от длъжност след решение на Общото събрание на едно търговско дружество, настъпват след вписване в Търговския регистър. Батев заяви и, че граждани му задават въпроса какво е възнаграждението, което получава към момента временния управител, но той няма как да даде отговор, тъй като Общински съвет и до момента е в неведение относно Договора за възлагане на управление, сключен между Кмет и Управител. Договор, който според Батев е трябвало да бъде предложен за обсъждане и съгласуване още на предходната сесия.

Лидерът на РЗС Яне Янев също бе разгневен от случващото се и остро разкритикува управляващите. Той заяви, че желае Крум Аргиров да дойде на сесията, за да обясни какво се случва в Дружеството и да даде обяснения за новите назначения, които са направени.

Янев заяви, че едно нелегитимно управление на местното В и К, би довело дружеството до огромни проблеми и до откриване на производство по несъстоятелност.

Той потвърди, че е разговарял с юридически отдел към Министерски съвет, откъде му е било потвърдено, че действително новите обстоятелства трябва да бъдат вписани в Търговски регистър и е крайно време Общински съвет Сандански да проведе извънредна сесия, на която да се разнищят всички проблеми свързани с водното дружество.

Светослав Иванов от ВМРО също подкрепи Батев, като заяви, че от 01.10.2017 г. Крум Аргиров е нелегитимен управител на В и К и Дружеството върви към тотална катастрофа.

Според него е удачно да бъде назначен контрольор по реда на Търговския закон, за да може Общински съвет да има ясна представа какво се случва в УВЕКС. Видимо изнервени от развоя на сесията, общинските съветници от ГЕРБ – Иван Терзиев и Георги Георгиев напуснаха гневни, като заявиха, че УВЕКС има законно избран временен управител. Малко след тях сесията напусна и д-р Станоев, който видимо подразнен, че колегата му Антон Цанев не успя да оглави постоянна комисия след полагането на клетвата си като новоизбран общински съветник заяви, че няма да участва в подобни циркове. Негови колеги го репликираха, че когато става въпрос за болницата е видимо заинтересован, а сега напуска без причина.

Групата на РЗС също напусна залата, малко по-късно и д-р Ждрапанска напусна, при което заседанието бе прекратено преди изчерпване на дневния ред, поради липса на кворум. Това е второ заседание в рамките на 2 месеца в Сандански, което се проваля поради липса на кворум.

Председателят на Общински съвет Сандански Георги Синански не бе открит за коментар, относно случващото се под негово ръководство.

Добавени коментари

Ники публикува:
27 Октомври 2017 | 14:23
До сега не е имало в историята на Сандански толкова не кадърен и мафиотски общински съвет1
САНДАНСКИ публикува:
27 Октомври 2017 | 11:25
ОБС САНДАНСКИ Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ КАТАСТРОФА НЯМАМ ДУМИ
Прокурора публикува:
27 Октомври 2017 | 11:00
Най-Добре въобще да не се връщат направо по селата да копаят фъстъци тези крадливи апаши само гледат да крадът а не нещо за народа вобще не ги интересува !Хайде да изчезват всички това да не цирк или детска градина !Е за това сме на това положение защото гледат само да крадът! Защо спи народа аз не мога да разбера после циганите били виновни и всички селяни!
Плешивмишотплоски публикува:
27 Октомври 2017 | 08:16
Че как иначе!?В ТКЗС Общински съвет -Сандански всеки гледа да се докопа до общата реколта и да прилапа нещо- кой тополи,кой надзор,кой ремонти.....Обаче,напоследък съкооператорите влязоха в сериозна колизия-ВМРО не можаха да чопнат ВиК-то и да продължат да го източват и сега влизат на гробарските съкооператори ,барабар с Кмета резко с бутоните.Като за червен картон! Е,ся във ВиК властва един военен пенсионер и пълни кесето на този ,който го е поставил.Всичко много хубаво,но се оказа ,че повече от 25 дена баничарницата ВиК нема легитимен управител!И защо не си впишат промяната на обстоятелствата?Никой не знае!Требе си прокурор! А тези съкооператори,които напускат заседанието огорчени от случващото се в ТКЗС-то най -добре е да не се връщат!Не са разбрали ,че не са в детската градина!

Добавете Вашия коментар

TOP