Пореден провал на екипът на кмета Илко Стоянов! ВАС спря процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ул. "Промишлена" в Благоевград

18 Януари 2023 | 09:56
55 коментара
Общество
Пореден провал на екипът на кмета Илко Стоянов! ВАС спря процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ул. Промишлена в Благоевград

Пореден провал на екипът на кмета Илко Стоянов! ВАС спря обществената поръчка за изграждане на ул. "Промишлена" в Благоевград. РЕШЕНИЕ № 498, София от 17.01.2023 год. в името на народа, Върховният административен съд на Република България, в съдебно заседание провело се на 14. 12. 2022 година отменя решение на КЗК, която класира на 1-во място благоевградската фирма Растер - Юг и решение на кмета на община Благоевград за откриване на открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет " Изграждане на улица "Промишлена" гр. Благоевград.

Сагата с улица "Промишлена" е от десетилетие на няколко предходни кметски екипа с изключение на бившия кмет инж. Румен Томов, който проектира и подготви документите за изграждането на дългоочакваната улица от благоевградчани.

Това е поредния провал на община Благоевград, като най-вероятно кметът Илко Стоянов няма да има късмета да пререже лентата на ул. "Промишлена", като кмет на областния град.

Пореден провал на екипът на кмета Илко Стоянов! ВАС спря процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ул. Пореден провал на екипът на кмета Илко Стоянов! ВАС спря процедура за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ул.

 
 

   

Припомняме, че община Благоевград излезе с новина, която публикуваме без редакторска намеса:

Навръх Димитровден и Ден на строителя! Кметът Илко Стоянов подписа договор за финансиране на ул. „Промишлена“
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ.
Това е първата реална стъпка за реализиране на ключовия обект, който ще реши дългогодишен проблем, стоящ пред жителите на областния център на Пиринско.
Финансирането е осигурено в резултат на последователна и далновидна политика от страна на кмета Стоянов, както и градивен диалог с МРРБ.
Предвиденият финансов ресурс е в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация ще получи 50% от тях.
Към момента Община Благоевград не може да се ангажира със срокове за започване на СМР дейностите, тъй като процедурата се обжалва в КЗК още от самото й откриване и е възможно да се премине към сключване на договор с фирма изпълнител след приключване на законовите процедури.
Улица „Промишлена" ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово" и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.
Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.

Добавени коментари

Дудо публикува:
31 Януари 2023 | 08:49
Поредния провал за Илко некадърници една поръчка не могат да качът объркали са документите ами сега кой е виновен пак ли шушков
Ицо публикува:
19 Януари 2023 | 23:06
Сега кой ще му е виновен на Кафявия.
Мирчо публикува:
19 Януари 2023 | 23:04
Провал след провал. Такъв объркан кмет не сме имали.
КИРОЙЧЕВА публикува:
19 Януари 2023 | 16:20
ТОЯ КМЕТ СЕ ИЗЛОЖИ ДУПКИТЕ В ГРАДА КУЧЕТАТА И МАРКИРОВКАТА ПО УЛИЦИТЕ ХОРА РАЗБЕРЕТЕ НЕ СТАВА ТОЗИ ЧОВЕК ДА НИ УПРАВЛЯВА НЕМА ТАКОВА ПАДЕНИЕ И БЕЗХАБЕРИЕ
гошо публикува:
19 Януари 2023 | 15:11
улица промишлена ще бъде много удобна но кмета е неудобен но много хора има големи алчни риби дето не захапват а направо гълтат илко ще бъде глътнат и после изплют от статуквото влезе в голяма война
кирчо климатика публикува:
19 Януари 2023 | 09:18
пиринско проучете кой ще слага климатиците в общината и детските градини и кой ги ремонтира проучете да видите как втора употребе климатици се слагат за нови.
БСП публикува:
19 Януари 2023 | 09:13
Улица Промишлена се споменава още от Причкапов, Паскалев, Камбитов, Томов и сега от Стоянов и може би ще се асвалтира по мандата на следващия кмет Трошанов
Честито публикува:
19 Януари 2023 | 09:00
Единственото нещо хубаво което направи Илко като кмет е че съживи Спасе Петело и Илия Илиев
Симеон Стоичков публикува:
19 Януари 2023 | 08:24
Кмете и децата знаеха че фирма растер юг трябваше да спечелят поръчката, явно кмета не си прави сметка че така не бива и ето че има и по силни от него а именно държавата. Свърши мандата бре кога ще режем лентата така стана и с парк Бачиново.
Иво публикува:
19 Януари 2023 | 07:33
Добро утро Илко измиси очите и се виж в огледалото и е добре да си ако не си взимай успокоителни защото изглеждаш изморен потъмнел и исхабен а кмета тряба да бъде свеж и мъдър.
Банско публикува:
19 Януари 2023 | 01:45
ИлкоСтоянович е тотал щета са па саму вуновни фирмите дето обжалват. ИлкоСтоянович неможе да се справи в елементарни проблеми дупките по улиците и кучетата па вие го занимавате с улица Прумишлената. Галчев добре го подреди нека пак да даде на муртовата герга офертата ИлкоСтоянович!
Павлин Янкулски публикува:
19 Януари 2023 | 00:15
Ние поставяме и въпроса колко е коректно по време на кампания за кмет на Благоевград да обещаваш нереални неща, от рода на: 7000 туристи дневно в Благоевград, 1 млрд. € инвестиции, 3500 нови работни места със заплати от 4000 € в IT сектора и други 10 000 работни места в производството с по 2000 € заплата. Общо 13 500 нови работни места, дали изобщо има толкова хора, търсещи работа в града ни?
гергана апостолова публикува:
19 Януари 2023 | 00:07
явно кметската кампания започна гледам здраво хейтване за съжаление това което прочетох в коментарите е истина; истина е че благоевград западна и заприлича на дупница но и кмета няма какво да направи; той просто се върти в един омагьосан кръг и така и ще преключи мандата със скандали и голям негатив към него който ще му косва години наред защото хората са злопаметни и не помнят доброто а само злото; илко стоянов ще си тръгне като камбитов с наведен глава защото ще го предадат първо тези до него както винаги се получава в живота; храни куче да те лае;
Оттборо на затворо публикува:
18 Януари 2023 | 23:52
Инициативен комите издига Стоян Илков за кмет на Благоевград. Пиар Илия Илиев. Съветници Ангел Ризов Любо Палаханов Радослав Митрев. Търговците на глас народен Багиро Шабардано Маце Демчу Кашкавало Месото Мазуро Чори Язовецо Буркано Дафино Бриндо Чората Шилето Жъчка с подкрепата на ДПС и малка част от ГЕРБ Савеклиева. И пак нема да му стигне защото благоевградчани не искат кмет на мафията. Кмета тази година ще бъде жена мили заблудени толупи.
здравка димитрова публикува:
18 Януари 2023 | 23:35
кмета защо назначава на дпс хора в общината и общинските дружества ние джумалии не сме против дпс но не сме съгласни дпс да ни управлява в благоевград мемед измет мустафа е нещо ми идва в повече кмета с тези действия неможе да ме спечели като избирател.
da4eva публикува:
18 Януари 2023 | 23:19
ne e proval a padenie da ne moje ob6tinata da napravi izrqdni dokumenti za ob6testvenata pora4ka ne samo ilko vinoven i diulgerov zam kmeta i jristite vsi4ki ot stroitelniq otdel.
istinata izliza vinagi публикува:
18 Януари 2023 | 23:10
rasterite ug na girgana mortova firmata li e deto po direktno vazlagane praveshe patishtata po selata i sa za golemiq zalak gerito kak shte se opravdae pred rodata . kmeta me izlyga ili veche ne me iska ili dps iskaha procent ili mnogo sam shiroka ili iceto me hvana za porede pat
Кафявия е чао Корона чао публикува:
18 Януари 2023 | 22:51
Стоян Илкув се скара с целия град. Защото има добри съветници. Кафявия се скара се с Байкушо заради заплаха че на Байкушев сина му може да се кандидатира за кмет! Кафявия се скара се с Урдев заради детските градини! Кафявия се скара с Чапов и Михтарски не искаше да му се гласува пуп за фотоволтици на Дъбрава! Кафявия се скара с Доната като го излъга че ще смени Тасков от преседателското място! Кафявия се скара с Христина Шопова заради балканския фестивал! Кафявия се скара с Камбитов заради депото и дадените документи в прокуратурата! Кафявия се скара Иван Костадинов Маргаритките заради ремонта на операта! Кафявия се скара с Тасков заради обществени поръчки! Кафявия с скара с Роска Водоноска на ГЕРБ! Кафявия се скара с БСП в Благоевград! Кафявия с скара с областните управители Шушков, Сарандев, Христов! Кафявия се скара с феновете на Пирин заради юбилея! Кафявия се скара се завинаги с полицията, скара се с кметовете по селата и накрая се скара с който не требе с Никоай Динков Нинджата на Поли кмета на Симитли зет му а там няма прошка може да има и аки!
Живко публикува:
18 Януари 2023 | 22:26
Радко Тасков да излиза кандидат и да преключва илко с кметските мераци, такова падение на политическата арена не е имало до сега, недоволството е големо и крайно, промишлената улица е най малкото което ще му се случи на кмета, Агромах нема да му пуснат аванта неможе кмета да реваша правилата много е малак, строителните акули ще го похарчат мигновенно Байкушев Агромах Галчев Нинджата да не му пуснат аванта да решава той Растер юг ще строи улицата на мечтата, най най хубавото е ч който и да спечели ще строи другият мандат при друг кмет и нема да може никой кмет да рекетира фирмите защото не зависи от тех вече нищо и то сега се доказа за пореден път,
Художник публикува:
18 Януари 2023 | 20:58
Кафенкио покафене и отзаде. Дееа и маалата
ВМРО публикува:
18 Януари 2023 | 20:46
НИЕ ОТ ВМРО КАТЕГОРИЧНО СЕ РАЗГРАНИЧАВАМЕ ОТ КМЕТА ИЛКО СТОЯНОВ И НЕ ПОДКРЕПЯМЕ НЕГОВАТА КАНДИДАТУРА ЗА КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД. ПАТРИОТИТЕ СМЕ УБЕДЕНИ ЧЕ КМЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШИЯ ГРАД.
Роячки публикува:
18 Януари 2023 | 20:26
Ние от ГЕРБ Благоевград не подкрепяме Илко Стоянов по добре Андон Тодоров! ГЕРБ Благоевград трябва да си имаме партийна кандидатура а не прищевките на Илко. Улица Промишлената ако бехме на власт щяхме до сега да я изградим а Илко Стоянов няма как да направи нещо без силен екип а той няма екип.
маргаритките публикува:
18 Януари 2023 | 19:47
ангелчо ризов бубата палаханов и радко митрев са тримата саветника на кмето как че го посаветват сега за улица промишлена да играе ли пак с растер юг или да се разбере с нинджата и да си нема проблеми с кзк и вас и на секъде нема да му помогнат тези тримата там мозака е палахана ама той си е друго тесто
лазар публикува:
18 Януари 2023 | 18:50
илко ке санува за втори мандат ама нема да стане с тоя акъл нема да стигне далече а и да ви кажа и в петрич не искат да чуят за него.
Илко сънува Шушков публикува:
18 Януари 2023 | 18:43
Илко сънува Шушков и балнува Ротари клуб. Шушков му виновен за парк Бачиново където искаше да изтегли първо 29 милиона после 17 милиона само на картинки и рисунки. Шушков му е виновен че се вдига данък смет е Шушков ли му внесе предложението в съвета или Илко го внася. Шушков му е виновен че се забавя строителството за моста на Покровник е Шушков ли беше министър на МРРБ и ли на Илко приятеля. Шушков му е виновен че будни граждани събираха подписи за референдум за кредита на от 17 милиона. Е всичко има граници неможе за всичко Шушков да му е виновен. Сега очакваме да направи брифинг и да каже Шушков е виновен за спряната от ВАС поръчка за улица Промишлена.
Анна публикува:
18 Януари 2023 | 18:31
Шушков кмет!
da se razsledva публикува:
18 Януари 2023 | 18:25
ulica promishlena sa za prokuraturata kak ot dva miliona stana sedem milona nema li koi da razsledva tazi obshtina
Филип публикува:
18 Януари 2023 | 18:17
за всичко на илко му е виновен шушков е браво бе ама на лъжата краката са къси а за улицата провала си е на илко и неговите подчинени
виктория йорданова публикува:
18 Януари 2023 | 18:11
Юредическия отдел на общината има пропуски и сега ако кмета е на място всеки който не си е свършил работата трябва да си ходи в противен случай се съгласяваме с некадърните служители и продължаваме напред до следващото обжалване.
Приятел публикува:
18 Януари 2023 | 18:06
Честно да ви кажа много се ядосвам за Илко Стоянов заедно учихме беше добър ученик после беше много запален по футбола баща му бог да го прости беше светило в медицината и много помагаше човека. Гледам не само по форумите но и по улиците че хората вече са много зверски настроени срещу него. Илко е добър човек и го познавам от дете и ви казвам че със сигурност иска да промени нещо в този град явно обърка на много хора сметките явно не се одаде на задкулисието в града което е превзело всяка ниша. Бъдете малко по толерантни и си запазете негатива защото Илко не е това което се пише по форумите и говори в публичното пространство. Благодаря за разбирането и лека вечер.
колега публикува:
18 Януари 2023 | 17:58
герганкаа мортова от как е станала саветник пречи за развитието на фирмите които участват мъжа и хриско свекар й андон муртов и техните съдружници като васе радко и динко костови също и докторчо таховски е нема такава тъпотия. герганката от каксе занимава с политика фирмата неможе да вземе една поръчка по редовен начин без проблем. иначе на клипчетата добре изглежда ама тая работа не е като оная. са ми прилича като дамата с рогата лена на киро и герито на ицо.
Миков публикува:
18 Януари 2023 | 17:49
Илко се изпокара с президента с областните упрвители сега вече и сас зам министъра е неможе па на тоя човек все некой да му е виновен. Промишлена улица е добре да стане ама на всички им е ясно че кмето нещо я бърка са може да каже че съда са виновни. Поздрави от Галчов и компания кмете и се готви за следващи обжалвания.
kokor4o публикува:
18 Януари 2023 | 17:44
dano ilko ne kaje 4e 6u6kov mu e vinoven za6toto ve4e se izlaga i gubi po to4ki
miro публикува:
18 Януари 2023 | 17:43
ilko toq pat se sgromolqsa e nema takava izlagaciq da nemoje da si opravi dokumentite e nali e golqm advokat a varhovniq sad shtom sa gi varnali znachi ima zashto tam nema kak da ima razminavane tova e nai vishiq sad v darjavata.
гошев публикува:
18 Януари 2023 | 17:38
илица промишлена беше проект на томов илко да не се прави на голям откривател и цената беше три пъти по евтина илко така се биеше по гърдите и за отобок отиде да открие завода; защо е покани и предшествениците си камбитов и томов защо защото илко е саможив човек и не дипломат и така сега буксува и с тази улица така беше и за парк бачиново и за плажа; падението е голямо
Смичката публикува:
18 Януари 2023 | 17:10
Илко с учители като ченгетата Ангел Младенов Владко Савеклиев Дана Савеклиева Андрей Новаков нема да стигне далече щом това са му учителите Две женички вчера си говореха че целата община е с бръмбари и подслушватели Ако верно са закачени стаите в общината значи общината е станала бигбрадар говори се че доноси записи кой какво говори се пускат по вайбар групата на инспектората и кмета ако е така много жалко не ми се ще да повервам подобна простотия
svetla djaferska публикува:
18 Януари 2023 | 17:01
nema li koi da mu kaje na ilko stoqnov da opravi dupkite po grado ili samo se zanimavat tam kyde ima smisal demek para ama i tam se nasraha ekspertite ot iuredicheskiq otdel sram i pozor nekydyrnici zaplatadjiiiii i komesioneri a za taq porachka znae celiq grad che po vremeto na tomov beshe obqvena za dva miliona leva e kak taka stana sedem miliona i polovina ili nie ot blagoevgrad qdeme domatite s kolcite
Осеново публикува:
18 Януари 2023 | 16:24
Ха ха Илко какъв провал си ти.
Емилия Георгиева публикува:
18 Януари 2023 | 16:22
Илко Стоянов е добър човек имала съм с него много разговори коментирали сме политиката в града и в страната но никога не съм очаквала да неможе да се владее и да прави грашки. Повярвайте ми че Илко не е лош човек зная че вече има голямо недоволство в града зная че направи грешки но явно че и хората около него го подвеждат. Да му да дем шанс да се докаже мили хора със другия мандат ще направи града по добро място за живеене. Ако си вземе поука разбира се.
Само питам публикува:
18 Януари 2023 | 16:04
Муртова верно ли е назначена на граждански договор в паркинги и гаражи при Червилов питам за един човек от Перник??????????????????????
Митрев публикува:
18 Януари 2023 | 13:45
Господ си знае работата при Томов поръчката беше 2 милиона лева а при Илко три пъти повече. Шушков да излиза кмет и да приключва Илко и да остане завинаги в изолация.
Лицемер публикува:
18 Януари 2023 | 13:04
Дюлгера лицемера това е ново движение вярващ и лицемерен
Здравка публикува:
18 Януари 2023 | 12:35
Улицата беше оценена при Томов за е милиона а Илко я направи над 7 милиона така направи и моста на Покровник и той е над 7 милиона а поли за 2 милиона направи моста на Симитли. Илко ходеше при неговия министър Гроздан Караджов от ИТН. Направо светнаха всички лампи Илкоооооо Илко удари дъното. Благоевград е под кота нула.
Дико публикува:
18 Януари 2023 | 12:21
На Илко и ГЕРБ неможе да му помогне той просто всеки ден се излага
Пияндур публикува:
18 Януари 2023 | 11:43
Слънце грее дож вали яж ми ку…… Симит….
:) публикува:
18 Януари 2023 | 11:39
ВИПА ще го оправят на изборите тоя
Пирин публикува:
18 Януари 2023 | 11:35
Илко ще го оправят на изборите и ромите ще му помогнат и Растера и Пирин строй щом разчита на тях тоя неразбра че го избраха наказателно на Румен Томов и пак с най ниския ВОД в цяла България
Растер юг публикува:
18 Януари 2023 | 10:44
Ние сме от всички партии и сме с всички кметове едновременно ще го сменим и Илко щом не може да пише поръчки и пак ще сме с Румен Томов тате си знае как да му вярват всички
ех деба пак ли публикува:
18 Януари 2023 | 10:44
ох нема време октомври са изборите ами сега три месеца за ново възлагане и после за процедура и после обжалвания абе нема такъв карък да не може човек да си вземе пари да даде на месото на чората на циганите на мазуро на чочи на шабардано на кашкавало да купуват гласоветеееееееее
Растер юг публикува:
18 Януари 2023 | 10:41
Сега тате ще му се скара на тоя Илко че растера не можа да спечели и да лапат мръвки
Село мое публикува:
18 Януари 2023 | 10:38
Поредния провал за Илко некадърници една поръчка не могат да качът объркали са документите сега началника им от Пирин строй ще ги напляска
Бг публикува:
18 Януари 2023 | 10:31
Хаха Илко и Дюлгеров няма да разделят по един левязък че си мечтаят и драпат само за пари гладна кокошка просо сънува
greda публикува:
18 Януари 2023 | 10:24
za ilko se znae che nema kapacitet toi imashe samo dela s kriminalniq kontingent shaikata daskata burkano smichkata polkovniko angel rizov mishkata i shte imena ot zoologicheskata gradina nema da go byde ilko poveche za kmet
Марияна публикува:
18 Януари 2023 | 10:19
Илко Илко нали си юрист Илко ВАС за да върне на поправителен поръчката означава че документите не са в ред аз вярвам в съда не на приказките на Илко който сега очакваме на пресконференция кой е виновен защото той никога не намира вина в себе си!
растер юг и илко стоянов загубиха публикува:
18 Януари 2023 | 10:09
тука вече излезе скандалното с фирмата на свекара и мъжа на гергана муртова - растер юг, затова ли герганка напусна като си мислиха че ще сключат договор общината с растер юг, за да няма конфликт на интереси аха вече лъсна цялата истина гласувайте пак за муртова тя си гушка милионите вие пак си гласувайте за нея смотаняци

Добавете Вашия коментар

TOP