ПОРЕДЕН ИНЦИДЕНТ В „АРСЕНАЛ“: Взрив прати две жени в болница

18 Април 2022 | 15:49
0 коментара
Общество
ПОРЕДЕН ИНЦИДЕНТ В  АРСЕНАЛ : Взрив прати две жени в болница

Две работнички са пострадали при трудово злополука в един от заводите на оръжейницата Арсенал.

Инцидентът е станал към 11,20 часа на 18 април в завод №4 на частното дружество край град Мъглиж.Нараняванията са получени при възпламеняване на капсулдетонатор в цех 130.

Пострадалите са на по 49 и 53 години, едната от жените е с разкъсно – контузна рана, а другата е фрактури по пръстите на дясната ръка. Пострадалите са били откарани в ЦСМП-Казанлък.Образувано е било досъдебно производство за за престъпление по чл. 134 ал. 3 от НК, предприети са били действия за разпит на свидетели. Срокът на разследването е двумесечен, уточняват от апелативната прокуратура в Пловдив.

От началото на годината всички работници в „Арсенал“ бяха пуснати в принудителен отпуск с обяснението че по-този начин ще се намалят случаите на заболели от Омикрон и че ще бъдат направени икономии от електроенергия. Хората се завърнаха на работните си места в първата десетдневка на март. Това не е първият инцидент с пострадали арсеналци на работното място, в същия цех на завод 4 пострадаха при избухването на склад с 1,2 т капсул - детонатори на 11 март 2020 година.

Тогава бяха хоспитализирани в болницата 58-годишната Пенка Василева и неин по-млад колега,а шестима души бяха ранени от пометените от вълната стъкла на прозорци в близост до епицентъра.Разследването тогава беше поето от националното следствие, по-късно се появиха твърдения за саботаж, но така и не се е стигна до финално заключение за причините довели до взрива в иначе строго охранявания склад. На снимките Завод 4 на частното Арсенал, където работят близо 2000 души се намира на около 3 км от град Мъглиж в строго охранявана територия.

Добавете Вашия коментар

TOP