Популярният като Човекът митница Марио Минев оглави ДПС в Петрич

23 Март 2023 | 08:37
6 коментара
Политика
Благоевград
Популярният като Човекът митница Марио Минев оглави ДПС в Петрич

Ексмитничарят и настоящ крупен бизнесмен Марио Минев получи пълномощно да представлява ДПС в община Петрич на изборите. Той е натоварен с организационни задачи преди и по време на кампанията, като част от правомощията му е да предлага и сменява членове на секционните избирателни комисии на ДПС. На практика бизнесменът ще замести досегашния общински председател на ДПС в Петрич Атушка Маркова, която стана дипломат в българското посолство във Виетнам преди няколко месеца. Избор на нов председател на нейното място не е провеждан, тъй като общински конференции преди избори не се провеждат и такива се очаква да бъдат насрочени или в края на 2023 г., или в началото на 2024 г., съобщава „Струма“.

58-годишният Марио Минев е в „топла връзка” с ДПС от години. Синът му Любчо е общински съветник от МК „ДПС-БСДП”, която на последните местни избори през 2019 г. спечели 3 места в ОбС – Петрич. За коалицията гласуваха 1874 избиратели, като Любчо Минев получи най-голям брой преференции – 462, бизнесменът Марин Китанов – 262 бр., а Георги Диамандиев – 234 преференции.

Съпругата на Марио Минев пък беше кандидат за общински съветник от ДПС на местните избори през 2007 г. на трето място в листата с водач Атушка Маркова. Вотът за ОбС тогава бе касиран от ВАС и обявен за недействителен заради изборни нарушения. През 2008 г. се проведоха нови избори за ОбС в Петрич, на които Величка Минева оглави общинската листа на Съюза на комунистите и стана общински съветник. След извънредните избори съпругът й Марио Минев беше задържан за побой и отвличане на областния координатор на „Атака“ Огнян Тетимов. Заедно с охранителя му Димитър Шумаров-Чумата бяха обвинени, че упражнили първоначално натиск срещу Огнян Тетимов да се откаже от мястото си като общински съветник от групата на „Атака” в местния парламент, след което го набили в сграда до бившето кино. Марио Минев бе пуснат под „домашен арест“ заради исхемична болест на сърцето. Спецсъдът в София осъди през 2013 г. на 6 г. затвор Марио Минев и на 4 г. Димитър Шумаров, но присъдите бяха обжалвани. На местните избори през 2011 г. Величка Минева поведе листа с кандидат-съветници от ПП „Другата България“, афиширана като партия на емигрантите, но не успя да влезе в местния парламент и беше сред жалбоподателите, оспорили изборните резултати  пред Административен съд – Благоевград, но вотът не беше касиран.

Марио Минев, станал известен с прякора Човекът митница заради близо 17 г. стаж в системата на митниците, успя да изгради бизнес империя. Първоначално придобива магазини и комплекс около „Киното“ в центъра на Петрич. Купува съседната сграда на ресторант „Елада“ за 260 000 лв., а за 941 000 лв. става собствевник на санаториума на Министерството на здравеопазването, който превръща в хотел „Термал“ на Златни пясъци. Съпругата му Величка Минева е собственик на фирмата, стопанисваща хотел „Панорама“ във Велинград, който също е предназначен за медицински център за рехабилитация.

Фирма „Етно“ ООД на Миневи стопанисва и специализираната болница за рехабилитация в Петрич, която изгради като наемател в имот на „Национална спортна база“. През юни 2022 г. тогавашният спортен министър Радостин Василев дойде на стадиона в Петрич и обяви, че държавата влиза отново във владение. Впоследствие бе сключен договор между общината, представлявана от кмета Димитър Бръчков, за отдаване под наем на част от НСБ „Цар Самуил“ – само спортните обекти на територията на базата.

Популярният като Човекът митница Марио Минев оглави ДПС в Петрич

Добавени коментари

Нино публикува:
25 Март 2023 | 18:58
Тоя не е ли в затвора? Станал крупен бизнесмен! Как стават тия работи?
Kurestio Blagoi публикува:
23 Март 2023 | 15:31
ZA TOQ NIKOI W PETRI4 NEMA DA KAZE ARNA DUMA> PETARAS
ЖИЧЕ публикува:
23 Март 2023 | 15:26
Too Mindel e nogo mrasno djudje. Kak pa nema nekoi da go provere do sa. Gospod si znae rabotata.
Въведете име... публикува:
23 Март 2023 | 09:59
Как пък Дпс е най-лошата партия, нали са МАЛЦИНСТВО, защо така?
dps ne e balgarska partiq публикува:
23 Март 2023 | 09:36
dps e partiqta na zadkulisieto partiqta na oligarsite partiqta na znaeshtite i mojeshtite no ne na balgarite
танев публикува:
23 Март 2023 | 09:06
е най после джуджето да се появи иначе само се крием та стия сам с ония сам е са слагай чалмата

Добавете Вашия коментар

TOP