Помните ли Стоимир Урошевич?

18 Декември 2017 | 07:38
0 коментара
Спорт

Утре в Благоевград ще се проведе традиционната церемония "Спортист на годината". И ще разберем кой е №1 в областния център на Пиринско за отиващата си 2017-та година.

А един от малкото чужденци, ако не и единствен ставал спортист на годината в Благоевград е Стоимир Урошевич- Цоле. Това се случва през 1993-та година. А ето и как изглежда в момента. На снимката направена на 7-ми декември Цоле изгледа срещата от лига Европа между Вардар и Розенборг в компанията на един от доайените на бейзбола в Благоевград Йордан Михайлов. По-известен като Данчо Дългия.

Македонецът е и един от първите чужденци обличали екипа на Пирин в началото на 90-те години. Преди него с екипа на орлетата играха двама киргизи, а след това дойде и още един македонец - Саша Тодоровски. Но Урошевич безспорно оставя най-ярка следа. Той има два периода с екипа на орлетата, игра е и финал за Купата през 1994-та година. Става и голмайстор на Б група с екипа на Левски Кюстендил по времето на Валери Ненов.

Урошевич е роден през 1961-ва година в Тетово. Играл е между 1982 и 1986-та година за Вардар Скопие, има и един сезон в Цървена звезда . Записал е мачове и за различни национални формации на Югославия и Македония. За Пирин има 58 мача и 21 гола в А група и 31 мача с 12 гола в Б група. За Велбъжд е с 26 срещи и 1 гол в А група, и 30 срещи с 18 гола в Б. Избиран е и за най-добър футболист на Кюстендил.

Добавете Вашия коментар

TOP