Половинвековен юбилей на родния град празнуваха в училището в Симитли

23 Май 2019 | 15:02
0 коментара
Култура

Сценки, рецитал, танци и хора от учениците на СУ “Св. Св. Кирил и Методий“ за 50 – годишния юбилей на град Симитли. Родният град, мястото, най-мило място на света, скътано в полите на Рила и Пирин, разположено в равна и скъпа земя, събра гости, учители и ученици.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и директорът на СУ-Симитли – г-жа Янкова връчиха грамоти на учениците, спечелили призови места в конкурса за стихотворение, разказ и есе „Обичай и знай своя любим град“.

Красив и млад е моят роден град! Под този надслов протече тържественото отбелязване на юбилея, организиран от класните ръководители на втори клас – Манова, Костевска, Кльонтова и Василева.

Пред гости, учители и ученици талантливите участници от II, III и IV клас се забавляваха, пяха и танцуваха.

Рецитал, посветен на красотата и богатствата на родния ни край изпълниха учениците от четвърти клас.

След тях талантливите малки второкласници се изявиха с хумористични и поучителни сценки, свързани с учението и труда. Забавляваха с песен, изпълнена в дует, представиха собствени стихотворения. Очаквано след тях по- големите третокласници започнаха с красив танц и сценки, отразяващи забързания и динамичен път на ученика, чухме и други авторски стихотворения.

Накрая под звуците на песента „Три планини“ се изви кръшно хоро, в което се включиха и гости, и участници. 

На честването присъстваха и Стефан Апостолов - депутат от 44 Народното събрание, както и Ваня Узунова - гл.специалист от отдел "Образование".

Добавете Вашия коментар

TOP