Половин година след пожара в Благоевград - блокът все още не е укрепен

01 Юли 2022 | 14:25
0 коментара
Общество
Половин година след пожара в Благоевград - блокът все още не е укрепен

Половин година след големия пожар в жилищен блок в Благоевград все още няма готов проект за укрепването на увредените от огъня стени и плочи. Очаква се до дни общината в града да отпусне 10 500 лева, за да може живеещите в блока да наемат фирма, която да изготви проект за строеж.

Шести месец продължават ремонтните дейности по блок 18 в благоевградския квартал "Струмско". Със средства от дарения в момента се поправя увредената санировка на сградата.

"Изгоряла е вратата почти до петия етаж и сега се слага наново, за да може като започнат валежите тази изолация да не се напълни с вода, да не се наводнят апартаментите и да стане някоя беля, защото отдолу има спирка, да не падне и да нарани някой човек минаващ отдолу", сподели Стефи Митева, собственик на апартамент в блока.

Живеещите в блока със собствени средства ремонтират и площадките между етажите.

"Ние на нашия етаж имахме възможност - започнахме го, защото от чернилката много мръсотия влиза, ако има някой проблем с дихателните пътища то те се задълбочават", допълни Стефи Митева.

В блока очакват до края на лятото вече да имат готов проект за укрепване на увредените панели.

Заради тежките повреди, които пожарът нанесе на блока, все още има семейства, които не могат да се върнат по домовете си. /БНТ/

Добавете Вашия коментар

TOP