Политологът Димитър Ганев: Кабинетът ще бъде сменен с хора, които не са по-различни от настоящите

09 Март 2024 | 18:27
0 коментара
Политика
България
Политологът Димитър Ганев: Кабинетът ще бъде сменен с хора, които не са по-различни от настоящите
Съставът на Министерския съвет ще бъде сменен и то с хора, които не са по-различни от настоящите. Това коментира политологът от "Тренд" Димитър Ганев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.
 

Отива се на управление, което е с подялба на постовете, ще видим в рамките на следващите няколко дни, но ПП-ДБ няма да има тази кадрова свобода в следващите 9 месеца, допълни той.

 

Ганев смята, че ДБ не са искали да поемат отговорност върху настоящото управление. По негови думи не е изключено ПП и ДБ да тръгнат по различни пътища, но това няма да се случи в близко бъдеще.


Той е на мнение, че ДПС не може да бъде поставено на дистанция в управлението. "В меморандума се усети как ПП-ДБ искат да сложат ДПС на определена дистанция. Въпросът е следния - в самото сърце на ПП-ДБ, относно тяхната политическа програма в рамките на няколко месеца е важно едно - антикорупционно законодателство и съдебна реформа. С БСП не им стига, а няма как да търсят "Възраждане", т.е. ДПС дори и при желание да бъде изолирано от сглобката, така или иначе гласовете им ще трябват. Не могат да ги държат на прекалено голяма дистанция", обясни той.

След динамиката около главния прокурор ГЕРБ си дава сметка, че ролята им щеше да е по-удобна като водеща политическа сила, но нямаше да ги изкара от изолацията и да се случи това прелегитимиране. Протестите най-вероятно щяха да започнат още на следващия ден. Борисов търсеше как да излезе от политическата изолация с тези, които протестираха срещу него, каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP