Политолог от ЮЗУ "Неофит Рилски": Готви се здрава схема за купуване на гласове и контролиране на избиратели

05 Февруари 2017 | 19:58
1 коментара
Криминално

На предстоящите парламентарни избори купуването на гласове ще е мащабно. Това каза „Фокус“ д-р Калоян Методиев, политолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“.

„На тези избори купуването ще е мащабно. Бъдещата коалиционна конструкция ще зависи от всеки глас и ни чака купуване на кило. Кампанията от сега се очертава като негативна, мръсна, демагогска. Най-вече липсва екипът, който да представи визия за управлението на България в следващите години. Тоест нямаме надеждност и устойчивост“, подчерта д-р Методиев.

По думите му машинното гласуване във всички секции няма да намали опитите за купуване на гласове и манипулиране на изборите. „Купуване на гласове ще има и на тези избори, както и изборни манипулации. Идеята за машинно гласуване е добра. Проблемът е таймингът на вкарването му. Вторият проблем е, че от поне 3 места си прехвърлят отговорността за забавянето. Има една камара въпроси: Кога ще се доставят? Колко ще струват? Кога ще се обучат хората? Как ще се закарат в секциите в чужбина? Кога ще обяснят на хората как се гласува? Това не се прави за 3-4 седмици. Вървим към стресова ситуация. А като прочетох, че ще ги вкарват от Филипините и Еквадор… След 10 години в ЕС, няма някой да не ни е унижил и ние сами да не го правим“, каза още д-р Методиев. 

Добавени коментари

Ние народът! публикува:
06 Февруари 2017 | 23:35
д-р Калоян Методиев - анализ на титулован човек като Вас е твърде елементарен и никому ненужен. Купуването на гласове си го знаем всички - и без да сме доктори по Политология! Анализът на мартенските избори е - че веднага след тях ще има още избори. И няма да има редовно правителство и Народно събрание няма да има - защото всички са мекерета. Тарикати. И нагли подлеци!

Добавете Вашия коментар

TOP