Политическата рулетка завъртя първите 5 имена на кандидати за кмет на Дупница

15 Юни 2023 | 09:48
1 коментара
Политика
Кюстендил
Политическата рулетка завъртя първите 5 имена на кандидати за кмет на Дупница
В политическите среди в Дупница започнаха да се спрягат имена на кандидати за кметове на общината за вота през октомври. Сред тях е председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов, избран с листата на СДС за общински съветник. Репортер на „Струма“ се свърза с него по телефона и го попита дали ще участва в битката за кмет на Дупница.

Ето какво отговори той:„

От 12 г. вървя стъпка по стъпка в политиката в Дупница. Искам да направя големи неща за Дупница, които са по възможностите ми, но още е рано да се каже дали ще съм кандидат за кмет. СДС имаме партньори, с които ще разговаряме, може аз да съм кандидатът за кмет, но може и да е някой друг. Със сегашния екип на СДС ще работим усилено следващият кмет на Дупница да е от СДС, може да се коалираме с всеки, но не и с лява партия“, заключи К. Костадинов.Ексдепутатът от ГЕРБ, психиатърът д-р Александър Паризов, който също е сред спряганите за кандидат-кмет, на въпроса дали ще се кандидатира за поста, заяви: „Мога да дам отговор след няколко дни. В момента не мога да коментирам“.

Досегашният кмет Методи Чимев вече даде заявка за четвърти мандат още преди няколко месеца. Тогава управителят на спортната зала Васил Панчев призова дупничани да излязат с подписка, с която инж. М. Чимев да бъде издигнат като независим кандидат за кмет на изборите наесен.Зад кого от двамата ща застане ГЕРБ – Дупница, още не е ясно. Сред кандидатите за кметска надпревара се спряга и името на една дама, зам. областната управителка на Кюстендилска област Валентина Караганова, която беше избрана за общински съветник от БСП през 2019 г.

Другото име, което се спряга за кандидат за кмет сред социалистите, е на бившия кмет д-р Първан Дангов, който заради откровени критики към ръководството беше наказан 1 г. да не участва в заседания и обществени прояви. Репортер на „Струма“ се свърза с него по телефона и го попита вярно ли е, че ще се кандидатира за кмет на Дупница като независим, а не от БСП.

Ето какво отговори той:„Чакам отговор от високо място, тогава ще мога да коментирам, всичко все още е в начален етап“, заяви П. Дангов, който на вота през 2019 г. беше на крачка от кметската власт, като само 100 гласа не му достигнаха.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона със съветника от БСП с пет мандата Георги Пехливански. Ето неговия коментар на спряганите кандидати:„Ако Валентина Караганова бъде издигната за кмет от БСП, моята организация, която е една от големите в БСП, няма да работи за нея. Нищо лично. Тя все още е млада и неопитна в политиката. Тя беше изпратена на работа като зам. областен управител без ръководството на БСП в Дупница да се допита поне до секретарите на организации в общината. В скоро време ще искаме среща с ръководството на БСП в Дупница да разговаряме как ще се работи по партийна линия занапред, ще се работи ли по време на предизборната кампания за кмет.Ако не желаят да се води разговор, събрал съм цялата документация на организацията, на която съм секретар, ще я занеса в офиса и организацията спира да съществува, разпускаме се, така сме решили всички членове.Ако П. Дангов се кандидатира като независим или от друга лява партия, ще застанем зад него“, категоричен бе Г. Пехливански /вестник Струма

Добавени коментари

Азор публикува:
03 Юли 2023 | 16:40
Само негодници

Добавете Вашия коментар

TOP