ПОЛИТИЧЕСКАТА НОВИНА! Д-р Румен Кондев ще участва в генералската листа на „Български възход“

26 Август 2022 | 08:07
0 коментара
Политика
ПОЛИТИЧЕСКАТА НОВИНА! Д-р Румен Кондев ще участва в генералската листа на  Български възход

Бившият шеф на Регионалната здравноосигурителна каса, който в момента е завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Благоевград, д-р Румен Кондев ще е кандидат-депутатът от Благоевград на предни позиции в листата на най-новата партия „Български възход“ на ген. Стефан Янев.

Д-р Кондев работи на този режим от 3 г., когато сам пое най-тежките пикове на коронавируса и 2 години не успя да излезе в летен отпуск. Той е човекът спасил хиляди човешки живота в борбата с коронавируса, и бе сред отличените от Българския лекарски съюз за професионализма и всеотдайността си.

Как ще му се отблагодари благоевградската общественост, ще видим на предстоящите избори, които ще се проведат на 2 октомври тази година.

 

Почти сигурно е, че водач на местната листа ще бъде адв. Надежда Самарджиева, а вероятно в листата ще намери място и синът на бившия кмет на Благоевград Румен Томов – Мартин, който е дал заявка за добро представяне в областния център на Пиринско. Емил Грозданов от ПП „Партия на зелените“ също ще вземе участие в генералската листа, както и отцепници от партията на Слави Трифонов ИТН.

Адвокатката от Добринище Надежда Самарджиева е назначена за областен координатор за Благоевград, Кюстендил и Перник на партията на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход“.

Тя живее и работи в София, влезе и в изпълнителния съвет на партията преди месец и най-вероятно ще е кандидат-депутат наесен. Вторият представител в партийното ръководство от Благоевградска област – бившият зам.-министър на енергетиката и син на някогашния командващ на Съвместното командване на силите, общинския съветник в Гоце Делчев ген. Атанас Самандов – Георги Самандов, ще координира областите Велико Търново, Русе, Ловеч и Габрово. Останалата част от страната е разпределена между бившия регионален министър в правителството на Янев – Виолета Комитова, бизнесмена Делчо Генчев, бившия служебен министър на спорта проф. Даниела Дашева, бившия общински съветник от НДСВ в Шумен Радослав Кърджиев и пенсионирания миналата година прокурор от Върховна касационна прокуратура Емилена Попова. 

„Български възход“ се регистрира за участие в изборите с партии съмишленици – ПП „Свобода“, ПП „Партия на зелените“ и ПП „Земеделски народен съюз“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

 

TOP