Политехника Дупница се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Българска баскетболна лига

25 Февруари 2024 | 10:20
0 коментара
Спорт
Кюстендил
Политехника Дупница се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Българска баскетболна лига

Политехника Дупница се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Българска баскетболна лига, след като победи със 101:78 отбора на Олимпия Ямбол. ¼-финалният сблъсък се игра в Спортната зала в Дупница, която бе домакин на тази фаза от надпреварата при перфектна организация.

Много добре за дупничани се представи Димитър Генов, който отбеляза 22 точки, добавяйки 7 борби и 5 асистенции. Със 17 точки, 7 асистенции и 5 борби се отличи Кристиян Георгиев, който влезе от пейката. Треньорът Ивайло Константинов пусна в игра и младата дупнишка надежда Димитър Челенков, който се отблагодари с 6 точки.

За съперника от Ямбол Тодор Кирилов постигна 23 точки, 6 борби и 4 асистенции. Мартин Раднев пък завърши с дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби.

На полуфинал Политехника Дупница ще има за съперник тима на Енигма Фойерверк, който отстрани Локомотив Пловдив с победа със 70:64.

В друг ¼-финален мач в Дупница Балкан спечели срещу Хебър със 106:88 в напечен сблъсък. Миньор Перник пък се справи с варненския Шоутайм с 89:74. Така в другия полуфинал ще се срещнат именно Миньор и Балкан.

Финалната четворка ще се играе в Бургас на втори и трети март.

Добавете Вашия коментар

TOP