Полицията в Разлог в патова ситуация! Бобата с желязно алиби за посегателството над горския надзирател Георги Алуминов

13 Януари 2017 | 11:55
18 коментара
Криминално
Полицията в Разлог в патова ситуация! Бобата с желязно алиби за посегателството над горския надзирател Георги Алуминов

Полицията в Разлог изпадна в патова ситуация! Борис Иванов - "Бобата" с желязно алиби за посегателството над горския надзирател Георги Алуминов, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Припомняме, че преди три дни, след сигнал в полицията от горския надзирател Георги Алуминов, органите на реда издирваха под дърво и камък известния в разложко Борис Иванов - "Бобата", който сам посети полицейския участък в Разлог.

В жалбата Алуминов посочил, че при редовен обход на охранителния участък заедно с горския надзирател Христо Анастасов засичат добре познатия Борис Иванов с прякор „Бобата” заедно с негов авер да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително. При опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия. В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Г. Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

Любопитното в случая е, че Борис Иванов в обяснението си в полицията, посочил друго място на нахождение за въпросния ден и час с доказателства и свидетели. Освен това, посоченият мъж, който наушким бил заедно с Бобата по това време, е бил с приятелката си и баща й на кино в Благоевград.

Под сурдинка в Разлог се коментира, че лесничеят Алуминов не веднъж притискал хора от бранша и когато някой не му се подчини го "накисвал" безкомпромисно. Подобен случай е с лицето Борислав Прешелков, на който му бяха съставени 3 акта за незаконна сеч, като фрапиращото в случая е, че на актовете са се разписали още двама горски надзиратели, които също не са присъствали на терен, за което медия Pirinsko.com разполага с доказателства.

Другият случай, за който Алуминиов става за посмешище в полицията в Разлог е твърдението му, че Л.К. с прякор "Левски" е отрязал незаконно и превозил за един ден 100 куб. строителна дървесина със собственият си автомобил "Фолксваген голф".

Името на Георги Алуминов нашумя след, като медия Pirinsko.com съобщи, че горският надзирател Георги Алуминов предупреждавал със SMS, Кой, кога и къде може да реже дървен материал в гората край Разлог.

Pirinsko.com се сдоби с телефонен апарат на който, е видно, че са получавани есемеси от телефонния номер на Георги Алуминов по – известен с прякора "Куман", който информирал контингента да спират или да изчакат дежурства с думите: „Не мръдайте сега”. "Не мръдайте Нустеровия е дежурен". "Утре сме по голак". "По работете малко по цранако или предел". Стражарят, който е съпруг на кметицата на разложкото село Годлево Величка Алуминова играе в един отбор с бракониерите в разложко, но въпреки множеството сигнали до институциите за неговите нарушения той всеки път остава недосегаем.

Якорудското село Юруково загърби тютюна снимка 1

Под сурдинка се коментира още, че ГЕРБ-Разлог дори са сложили чадър над кметското семейство и заради това наказания няма. Името на Георги Алуминов нашумя особено на 13 април тази година, когато екип на Pirinsko.com разкри поголовна сеч край Разлог.

Якорудското село Юруково загърби тютюна снимка 1

Припомняме, че на 13 април на 2016 година, репортер на Pirinsko.com разкри поголовна сеч край Разлог. Стотици дървета 50 годишна борова гора бяха изсечени в местността Катарино над погребите на бившото стрелбище между град Разлог и село Бачево.

Сигналът за вандалщината бе подаден на 11.04.2016 г., от жена, която се разхождала в планината, като подчертала, че нарушителите са местни секачи от село Бачево покровителствени от директорът на ТП "ДГС" - Разлог Здравко Чилев и неговите подчинени Николай Нусторов, началник участък и горският стражар Георги Алуминов. На 13.04.2016 година към 11:00 часа на тел. 112 бе подаден сигнал за нарушение в гората, след което на място пристигнаха служители на ЮЗДП и РДГ - Благоевград.

Светкавично на терен се бе появил и директорът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград инж. Иван Гергов. Като представител на ДГС-Разлог на мястото бе единствено и само директорът инж. Здравко Чилев.

Любопитното в случая бе, че въпреки желанието на журналистите да се срещнат със служителите на ДГС-Разлог отговорни за терена, в който е извършено престъплението, до 14:00 часа след обяд те не се появиха, което означава, че вероятно директорът Чилев умишлено прикри своите авери, за да не попаднат пред обектива на камерите.

Директорът Здравко Чилев се опита да заблуди проверяващите, като коментира, че сечта е целенасочена към негови служители, като лично отмъщение, фактите обаче опровергават неговото лично мнение.

Констатирана е сеч на над 200 отрязани борови насаждения, от които 54 бр наредени на рампа и приготвени за извозване. Фрапиращото в случая бе, че нарязаният материял е с точен размер 4,10 см и 5,10 см., което означава, че става въпрос за предварителна поръчка по размер.

Скандалното в случая бе, че поне по три горски пътя до мястото на нарушението неможе да се стигне с лек автомобил поради голями изкопи направени от ДГС-Разлог. Което означава, че може би са направени умишлени изкопи с цел да се предотврати посещение на населението в криминализираната местност.

На въпрос, ако възникне пожар в този район, как ще достигнат специализираните автомобили до стихията, Чилев неможа да отговори, като сведе глава и седна на земята замислен, как ще прикрие приближените си служители.

Първо в Pirinsko.com! Горските се скриха, като

Директорът на РДГ - Благоевград Иван Гергов, който единствен от висшестоящите горски началници дойде на крак на изсечения терен за да се запознае с нещата тогава коментира случая така : "Безспорно става въпрос за контрабанда. По всичко личи, че дървесината е съвсем прясно отсечена. На горският стражар отговарящ за обекта Георги Алуминов ще бъде съставен констативен протокол за нарушение и съответно ще бъде глобен. Размера на глобата варира в порядъка от 300 до 5 000 лв. в зависимост от това дали нарушението е първо, второ и т.н. В Разлог до сега има издадени над 50 акта срещу установени нарушители, дори има случаи на нарушители с над 30 акта. Тази порочна практика за изсичането на горите трябва да бъде спряна, затова благодаря на медията ви, че подадохте сигнал до нас. По този начин помогнахте нарушението да бъде констатирано", лаконичен бе инж. Гергов, като добави, че случаят ще бъде предаден и на прокуратурата, а средствата от продажбата на конфискуваната дървесина ще отидат в държавния бюджет.

За новите нарушения на Георги Алуминов Pirinsko.com информира и шефът на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов, който не бе открит за коментар. Директорът на ДГС-Разлог Здравко Чилев също не бе открит за коментар. Силно изненадан от обаждането ни, Георги Алуминов пък лаконично заяви : „Не знам нищо за тези есемеси, не знам какво да кажа, нищо не мога да кажа”. На въпросът на наш репортер – Кой все пак е писал есемесите от телеофна му до бракониерите, той каза: „И това незнам, нищо не знам”.

СКАНДАЛНО! Продължава вандалската сеч на боровата гора в местността „Голак” край Разлог (СНИМКИ) снимка 4

Масовото изсичане на гората край Разлог, и по точно в участъка на Георги Алуминов продължава с пълна сила!

 

Репортер на Pirinsko.com стана свидетел на поголовното изсичане на над 100 – годишни дървета, бял и черен бор в района на емблематичната за град Разлог, местност „Голак”.

 

"Борчетата" бяха отрязани безмилостно, като този път обаче за разлика от предишния вече бе превозена дървесината, само самотно стърчащите клони и пънове без маркировка и свежа смола по тях сами по себе си говореха за сечта. В горичката край кръста има отрязано дърво, което се е закачило в клоните на съседните дървета. Нависналото дърво е опасно за хората, които се разхождат край красивата природа.

 

По думите на местните хора в града изсичането на гората става от роми срещу солидно заплащане и със знанието на горският служител Алуминов.

 

Pirinsko.com сигнализира за поредното нарушение на шефът на Държавното горско стопанство в Разлог Здравко Чилев, както и на директорът на ЮЗДП-Благоевград инж. Дамян Дамянов. И двамата обаче останаха силно учудени от сигнала, като се оправдаха, че не са чули нищо за незаконната сеч около местността „Голак”, въпреки медийни репортажи и на национална телевизия.

 

Горският цар на Пиринско бе категоричен, че незабвно ще разпореди проверка за случващото се, резултатите от нея се очаква да станат ясни този вторник.

„Благодаря, че ме информирате своевременно за нарушението, до сега не съм чул за нередност там, но мога да кажа, че стане ли въпрос за горите край Разлог нищо не ме учудва. Там едва ли има място, където не се сече”, лаконично зави Дамян Дамянов.

 

След като направи справка, шефът на ТП "ДГС" - Разлог Здравко Чилев пък официално заяви, че действетелност незаконна сеч на гора край „Голак” съществува и районът е сред най – проблематичните.

 

„Общо 47 броя са издадените актове на установени нарушители за поголовната сеч там за цялата 2015 година и първото тримесечие на 2016 година. Задържани са 5 бр. Каруци, 26 куб. дърва за огрев, и 2 куб. и половина средна строителна дървесина”, конкретизира Здравко Чилев.

 

Той също така потвърди, че системните нарушители по изсичането на гората са предимно от ромски произход.

 

„В кюпа на бракониерите са баща и син криминално проявени лица, Христо Гачев, Асен Сотиров, Димитър Димитров, Боян Илиев и др”, заключи Здравко Чилев и допълни, че единствения начин да се спре контрабндната сеч е като нарушителите се подведат под съдебна отговорнст, но това е работа на прокуратурата.

 

Местността „Голак” в Разлог пък е най – голямата гордост за разложани. Тя бе открита официално през април м.г. Близо 300 стъпала на открито водят до нея, в сърцето на панорамната алея се намира и 12-метрова кула, от която се разкрива уникална гледка към Разложката котловина. Местните се гордеят, че именно тук човек може да държи в длан Рила, Пирин и Родопи.

 

„Изсечената гора в местността обаче не е на общински терен, а на горски”, категорични са пък от общинската администрация в Разлог.

Очаквайте още подробности!

Нов скандал тресе ДГС-Разлог! Горският стражар Георги Алуминов предупреждавал със SMS, Кой, кога и къде може да реже дървен материал в гората край Разлог снимка 1

 
 

- See more at: http://pirinsko.com/nov-skandal-trese-dgs-razlog-gorskiqt-strajar-georgi-aluminov-preduprejdaval-sys-sms-koj-koga-i-kyde-moje-da-reje-dyrven-material-v-gorata-kraj-razlog-23532.html#sthash.KcAze7h3.dpuf

Добавени коментари

ББ публикува:
16 Януари 2017 | 17:11
Ей ГРОБ, после да не се чудите и вайкате па оти ве нечя хората, 5 века турци сме изтраяли и вас че ве изтраеме тумор с тумор проклет!
Баща публикува:
16 Януари 2017 | 17:02
НЕ СЕ ЗАВРЪЩАЙ СИНЕ НЕ СЕ ЗАВРЪЩАЙ СИНЕ , ТУК ,ГДЕТО СИ РОДЕН. ДНЕС ТВОЯТА РОДИНА , НА ГРАБИТЕЛИ Е В ПЛЕН. ДНЕС НИКОЙ НЕ ГОВОРИ, ЗА ТРУД И СВОБОДА. ОСТАВЕНИ СМЕ СИНЕ , НА ХЛЕБЕЦ И ВОДА. ДНЕС ЧУЖДИ МОНОПОЛИ, ОГРАБВАТ НИ ДО ГРОШ. В МИЗЕРИЯТА ТЪНЕМ ТОТАЛНО ДЕН И НОЩ. ТУК ВСЕКИ ОБЕЩАВА, БОГАТСТВА И ПАРИ . ТУК ЗАКОНЪТ СТРАШЕН, НА ДЖУНГЛАТА ЦАРИ. НЕДЕЙ ДА СЕ ЗАВРЪЩАШ! ДОРИ ДА ТИ Е ЖАЛ, ЗА БАЩИНО ОГНИЩЕ И ТАТКО ПОБЕЛЯЛ. СЪНУВАЙ РОДНА СТРЯХА. ПРЕГРЪЩАЙ НИ НАСЪН. ДЕЦАТА ОТЛЕТЯХА, ЗАВИНАГИ, НАВЪН. НЕ СЕ ЗАВРЪЩАЙ СИНЕ! ЗНАМ, РОДНОТО ЗОВЕ. ДЪРЖАВАТА ПРОГОНИ , СВОЙТЕ СИНОВЕ ! НЕ СЕ ЗАВРЪЩАЙ СИНЕ !
Aham публикува:
15 Януари 2017 | 20:57
Bobata e bokluk i na nego mu ide kraq. Shte bichi talpi za 20 leva nadnica.
Zdravko lainoto публикува:
14 Януари 2017 | 23:43
Idva mu reda na zdravko murshata samo da doidat drugi na vlast togava da go vidim kaputa
РАЗЛОЖЕНИН публикува:
14 Януари 2017 | 16:39
до HANA Наказателният кодекс е един и същ от 1962г. когато е приет стига да има кои да го прилага и не лиже задниците на политиците а до VDFD медиите колко и да са смешни са затова да показват кирливите ризи на всички включително и на Алуминов и жена му Годлевската кметица от ГЕРБ тои ако имаше малко морал трябваше да напусне сам след тия SMS на Запад медиите като захапят някои му напомнят докато напусне сам не да чака съда да го осъди или оправдае
vdfd публикува:
14 Януари 2017 | 15:21
Pirinsko.com, вие сте най-смешната медия, каквото и да стане в територията на ТП "ДГС-Разлог", все се връщате към стари новини. Аргументираната журналистика е най-добрата такава, а не продажната и платена като вашата! Бобата може да каже, че е бил където си иска, установена е порочна практика на него и приятелите му, когато набият някого и той подаде жалба е те да се бранят един на друг като казват, че са били заедно и не са били на това място. До кога полицията ще се съмнява в длъжностните лица, а ще вярва на подобни рецидивисти, които са били в качеството на обвиняеми по какви ли не наказателни дела, не знам само дали вас, които пишете коментари ще разсъждава така, ако Бобата пребие вас или детето ви? До мишката, която коментира под никнейма Здравко: Не се притеснявай за г-н Чилев , можеш само да му завиждаш и за интелекта и за успехите , които жъне, а за следващата стъпка в кариерата му - можеш да си сигурен , че ще бъде много по-успешна от твоята стъпка - виждайки как пишеш, ти сигурно вече си "козар"! Георги Алуминов и Здравко Чилев са едни от малкото останали истински мъже в Горското в Разлог, показателно за това е , че именно за тях коментирате и пишете най-често, защото не са удобни на нарушителите !!!!!!!!!!!!
Де публикува:
14 Януари 2017 | 13:23
А вие знаете ли бубата на кой е роднина
Bai ivan публикува:
14 Януари 2017 | 09:54
Tseliq grad znae che krade ot gorata toq boklyk a nqkoi institytsii si zatvarqt ochite daje po edno vreme i jenamo vozeshe otpred bremenna budalata moje i da rodi v jipa
Bai ivan публикува:
14 Януари 2017 | 09:48
Tatarski pak shte go opravi toe boklyk sega che iskarat gorskiq vinoven oti go e xvanal da krade darva
Haha публикува:
14 Януари 2017 | 08:56
Времената са други. И Дамянов да се върне няма да направи нищо, само ще подава ръката за здрасти, както прави по центъра със всеки, който види.
gogo публикува:
14 Януари 2017 | 08:05
zasto ne go varnete g damianov po tehno vreme niamase takiva kato bobata
1111 публикува:
14 Януари 2017 | 07:17
до Здравко Чилев и Н.Нусторов каче я карате с тия горски да е само Алуминов с мед да го намажеш
ИВАН публикува:
14 Януари 2017 | 07:08
Боба влизал съм в кабинета при Дамянов гаранция за по-малко от 1минута поне 5-6пъти ще си обиколил-избърсал пода на целият кабинет с корема си и преди да изтече първата минута ще кажеш объркал съм се г-н Дамянов МОЛЯ кажете какво да пиша справка- Златистия Джинката двамата са от Дупница дине катев благо карамане гаргата ване и дане джипсове радо и дине динкежовите никифор кондев цолевия
горски дух публикува:
13 Януари 2017 | 22:59
ЗЛАТНИЯ И БОИКО СЪСИПАХА ПОЛИЦИЯТА СЕГА ДА Е ГОШО ДАМЯНОВ ИЦО АРНАУДОВ ТРЕВА ДА ПАСЕ
Zdravko публикува:
13 Януари 2017 | 19:14
Gn.chiliov mn si tup be sakata kradliva maimuno ne si misli che shte si vechno shef na gorskoto sledvashtata stupka ti e kozar
милчо публикува:
13 Януари 2017 | 18:22
Горските са за затвора не нарушителите
Aaa публикува:
13 Януари 2017 | 17:03
Бобата го изкарахте светец невинен. Грешният той. Само да го тормозят тия лоши горски.
Гъджата публикува:
13 Януари 2017 | 15:48
НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ГОРАТА.АЗС ИЗСЕКОХ ЦЕЛАТА ГОРА НА БЕЛИЦА - Е И....... инж.БОГДАНОВ

Добавете Вашия коментар

TOP