Полицията в Петрич скрила жалби срещу кметския син в Марикостиново, прокуратурата пък отказала да образува шест дела

13 Юли 2023 | 18:37
6 коментара
Общество
Благоевград
Полицията в Петрич скрила жалби срещу кметския син в Марикостиново, прокуратурата пък отказала да образува шест дела

Районното управление на полицията в Петрич скрило две жалби срещу сина на кметицата на село Марикостиново Гергана Тодорова, а прокуратурата отказала да образува досъдебни производства по шест преписки. Освен това държавното обвинение прекратило производства за закана за убийство. 

Това става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура в София, след като преди два дни бе възложена проверка на всички досъдебни производства, образувани срещу младежа, както и на всички преписки в районното управление на полицията.

В понеделник от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че синът на кмета на петричкото село Марикостиново пребил мъж, въпреки че е в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело.

Според местни медии побойник многократно е престъпвал закона – предизвикал е катастрофа, след като е седнал зад волана пиян и дрогиран, нанесъл телесна повреда с нож, прострелял човек с незаконно оръжие и др.

Сега от държавното обвинение съобщават, че кметският син е привлечен като обвиняем и спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу него към настоящия момент са образувани общо десет преписки и досъдебни производства.

От проверката, извършена на място в Районно управление на полицията в Петрич, е установено наличие на архивирани две жалби, касаещи В.Т., за които не е уведомена компетентната прокуратура.

По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията (в т.ч. за побои, закани, грабеж), са постановени откази от образуване на досъдебни производства. Досъдебното производство, образувано за закана с убийство, е прекратено.

През ноември 2018 г. на В.Т. е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да шофира за срок от една година по дело за престъпление по транспорта.

Сега ще бъде осъществен контрол от Окръжната прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по приключените преписки и досъдебното производство, както и ще има произнасяне по архивираните в полицията преписки.

Добавени коментари

само питам... публикува:
15 Юли 2023 | 07:17
А укривателите ще влязат ли пандиза при бай Ставри да правят компания на пишлемето?
Боби публикува:
14 Юли 2023 | 14:48
Трябва да сеУволнят всички Действащи корумпирани полицаи и прокурори!
ПЕТРИЧ публикува:
13 Юли 2023 | 22:32
Сашо Самсаров е за затвора, преди години имаше доста престъпления от него но го спаси Налджиев,но Самсаров е прост и мисли че му е навредил като го е командировал в Разлог
ПЕТРИЧ публикува:
13 Юли 2023 | 22:28
Сашо Самсаров е укрил престъпленията на този младеж.Самсаров е един от многото индивиди които получават заплата и пенсии от нас.Самсаров ако зависеше от мен трябва да върне парите които е взел като заплати.
Uhaaa публикува:
13 Юли 2023 | 21:44
Am 4i toz golqma rabota brq. Zna4i sa poar4eni baq kradeni pari za da go opravi maika mu. Mali taq 6to e nagla i al4na.
Agag публикува:
13 Юли 2023 | 18:50
Ай честито. В са вече нема спасение и той и майка му в пандела

Добавете Вашия коментар

TOP