Полицията в Дупница на крак заради ПТП, крадци и надрусан шофьор

17 Април 2024 | 15:52
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Полицията в Дупница на крак заради ПТП, крадци и надрусан шофьор

На 16.04.2024 г. в гр. Дупница на кръстовището, образувано от улиците „Венелин“ и „Княз Борис“ е възникнало ПТП между лек автомобил марка „Нисасн“, управляван от 63-годишна водачкка, и мотоциклет марка „Хонда“, управляван от 50-годишен мъж. Водачката на лекия автомобил е отнела предимство на мотоциклетиста. Мотоциклетистът е със счупен крак. Оказана му е помощ в дупнишко здравно заведение. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи дупнишки полицаи са задържали 34-годишен водач на л.а. „Ауди“ за управление на след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Отец Полихрони“ в града.Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Двама извършители на кражби са установени и задържани вчера от служители на РУ Дупница. Единият е 54-годишен местен жител, известен на полицията с множество противозаконни деяния, откраднал е 2 чифта маратонки от къща в града на 14 април. Другият е 63-годишен, откраднал е детски велосипед от имот на ул. „Николаевска“. По случаите са образувани бързи полицейски  производства, уведомен е дежурен прокурор.

Ликвидиран е пожарът, който възникна в смесена гора в землището на с. Котугирци, от екипи на РСПБЗН – Кюстендил, и служители на горските стопанства в Кюстендил „ Невестино, Дупница. Извършен е оглед на място от дежурна следствено-оперативна група,  по случая е обазувано  досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Уведомена е прокуратурата.

Добавете Вашия коментар

TOP