Полицията в Банско задържа пиян шофьор на автобус! Кметът на белишкото село Кузьово отказал проверка за алкохол

24 Юни 2023 | 08:14
1 коментара
Криминално
Благоевград
Полицията в Банско задържа пиян шофьор на автобус! Кметът на белишкото село Кузьово отказал проверка за алкохол
Полицията в Банско задържа пиян шофьор на автобус минути преди да натовари деца-екскурзианти от града под Тодорка. Кметът на белишкото село Кузьово отказал проверка за алкохол, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Вчера сутринта водачът на автобус бил спрян от полицаи и тестван за алкохол на път за мястото, където чакали децата. Дрегерът отчел много над допустимото количество алкохол у водача. Шофьорът бил свален от автобуса, собственост на благоевградска фирма, и охраняван от полицаи изчакал на място от фирмата да изпратят друг шофьор, който да поеме курса. Опасният шофьор най-вероятно ще бъде уволнен от фирмата, информирана незабавно за случилото се, което не е прецедент в Банско.

Припомняме, че преди време беше арестуван мъртво пиян шофьор на рейс, който возил туристи към Банско и обратно към София. При проверка с дрегер, уредът отчел рекордните 3 промила алкохол. Тогава и туристи и полицаи изпаднаха в ужас, при мисълта какво би могло да се случи по време на пътуването с толкова пиян водач.

Вчера около обяд на отбивката за град Белица служители на РУ-Разлог спряли за проверка видимо пиян шофьор, който се похвалил, че е кметът на село Кузьово общ. Белица Исмаил Атип. Кметът отказал проверка за алкохол с дрегер и кръвна проба. От служителите на КАТ е получил акт и административно наказание 2000 лева глоба и две години лишение да управлява МПС. 

Добавени коментари

Питане публикува:
24 Юни 2023 | 12:50
Защо името на пияния кмет е написано, а на пияния шофьор на автобус не е? И коя е фирмата превозвач, която назначава такива юнаци?

Добавете Вашия коментар

TOP