Полицията установи общо 40 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и девет с наркотици

04 Февруари 2024 | 20:20
0 коментара
Криминално
България
Полицията установи общо 40 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и девет с наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 40 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Шофиралите след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила са 22, а 18 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, двама са отказали изследване.

Общо 11 375 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, се допълва в съобщението. Извършен е контрол на 13 893 водачи и пътници. Съставени са 2811 фиша и 704 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Двама души са загинали и 13 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. Тежките пътни инциденти са 13.БТА/Николета Василева

Добавете Вашия коментар

TOP