Полицията с официална информация за катастрофата на Е-79, при която загинаха две жени вчера

24 Октомври 2023 | 10:58
0 коментара
Криминално
Благоевград
Полицията с официална информация за катастрофата на Е-79, при която загинаха две жени вчера
Излезе официална информация от ОДМВР-Благоевград за обстоятелствата на тежката катастрофа на Е-79, при която загинаха две жени вчера.

На 23.10.2023 г. около 14:00 часа на ПП 1 Е-79 на км. 379+800 преди пътен възел "Брежани“, лек автомобил "Хонда“, управляван от 70-годишна жена от гр. София се е движел от гр. Симитли към гр. Кресна.

Водачката е предприела завиване наляво, без да се убеди, че автомобилът не е изпреварван от движещо се друго МПС след него, в резултат на което навлизайки в насрещната пътна лента е блъснат в задната лява част от лек автомобил "Мерцедес“ с 62-годшен водач, който в този момент е изпреварвал колона от автомобили. След удара лекият автомобил "Хонда“ е излязъл в ляво извън пътното платно и се е спрял в крайпътни храсти.

В резултат на инцидента, на място е починала 70-годишната водачка на лекия автомобил "Хонда“, а 74-годишната й спътничка е транспортирана в ЦСМП-Благоевград, където е починала. На водача на лекия автомобил "Мерцедес“ са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Добавете Вашия коментар

TOP