Полицията проведе акция на два адреса в София, включително и в офис на фирма на Настимир Ананиев (Обобщение)

10 Април 2024 | 20:29
0 коментара
Криминално
България
Полицията проведе акция на два адреса в София, включително и в офис на фирма на Настимир Ананиев (Обобщение)

Полицията проведе акция на два адреса в София - на ул. „Парчевич“ и бул. „Ал. Стамболийски“, съобщиха от пресцентъра на МВР за БТА. 

От прокуратурата информираха, че става дума за разследване, започнало с европейска заповед. То касае дейността на организирана престъпна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия. 

За претърсванията днес има дадено разрешение от съда.

Европейската заповед е издадена от съдия-следовател на първата инстанция в Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица, информираха по-късно в следобедните часове от прокуратурата.

След като по-рано днес медиите публикуваха информация за акцията, а вестник "24 часа" информира, че полиция има и пред офиса на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев на бул. Ал. Стамболийски“,  Настимир Ананиев обясни пред журналисти в парламента, че се прави проверка на белгийска фирма, която е била обслужвана от негова счетоводна фирма.

Не съм притеснен, заяви Ананиев и уточни, че от медии е разбрал, че има хора в офиса. „Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали, и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави“, обясни депутатът.

Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва, коментира Ананиев и добави, че за него това е „политическа бухалка“. Той посочи, че не вижда нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. И когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи, каза още Ананиев. Той отрече да са получени сигнали белгийските служби да го разследват.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP