Полиция и съдия изпълнител нахлуха в ТВ7, жива верига пред медията

29 Април 2015 | 18:21
0 коментара
Общество
Полиция и съдия изпълнител нахлуха в ТВ7, жива верига пред медията

Съдия изпълнител, полиция и мъже в анцузи нахлуха в сградата на ТВ7. Те се опитват да изнесат техника на телевизията, което ще нанесе сериозен удар върху нейната работа. Журналисти и граждани направиха жива верига, за да не допуснат това да се случи. В района има засилено полицейско присъствие – 85 униформени полицаи, съобщава БГНЕС.

Частен съдия изпълнител, полиция и спецчасти влязоха в сградата на ТВ7. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще нанесе сериозни щети на медията и ще затрудни максимално нейната работа.

Действам по инструкции. Това заяви съдия изпълнителят Кристина Димитрова, която е в сградата на ТВ7. Председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев заяви, че сред неговите колеги в страната няма съдебен изпълнител с името Кристина Димитрова.

Представители на Корпоративна търговска банка /КТБ/, 6-то РПУ и спецчасти описват техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правят опити да бъде откачен сървъра на телевизията. Журналисти от медията, които са били на събития, не се допускат вътре. Отвън пред сградата има многобройна полиция, повечето от тях са униформени с пагони на офицери, а не на редови служители. Наблюдатели коментират, че силите на реда са повече, отколкото когато се охраняваха протестите.

Ситуацията се нажежи, след като хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на ТВ7. Журналисти на телевизия обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия изпълнителя да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

Пред сградата се събират много хора, колеги журналисти, които искат да изразят подкрепа. Живата верига не допусна в сградата и началника на 6 РУП Иван Пепелджийски, след което се забеляза рязко увеличаване на полицейските сили пред входа на телевизията. Журналисти от ТВ 7 се възмутиха, че Сотиров не знае дори пред коя медия е дошъл, защото сбърка и заяви, че е дошъл в 7 ДНИ, защото е разбрал, че има голямо струпване на хора. Той предложи да влезе да говори сам със съдия-изпълнителя и след това да информира журналистите за разговора, но въпреки това не бе допуснат до сградата, като журналистите се мотивираха, че това е грубо нарушаване на свободата на словото и на много български закони.

Прекъсването на сървъра на телевизия ТВ7 ще й нанесе много големи щети. Това заяви изпълнителният директор на ТВ7 Кирил Благоев. Той каза, че телевизията няма да спре излъчването, въпреки опитите да бъде прекъснат сървърът. Благоев подчерта, че акцията най-вероятно ще продължи още два дни. Той каза, че вече са били обвинени за липсваща техника и затова препоръча да се прояви повече търпение, за да се направи пълната проверка.

В 15.30 часа започна излъчване на емисията новини, но тя беше прекъсната от полицията. Осветлението в студиото беше загасено за няколко минути, след това отново светна. Журналистите на ТВ7 продължават да правят опити да излъчат своето новинарска емисия.

Добавете Вашия коментар

TOP