Полиция блокира зърнобазата в село Свобода

18 Март 2022 | 13:48
1 коментара
Криминално
Полиция блокира зърнобазата в село Свобода

Полиция е блокирала зърнобазата в каменското село Свобода. Не се позволява да се товари зърно, въпреки че кораб чака на пристанището в Бургас.

Юристът на компанията Александър Кръстанов съобщи пред Флагман, че никой все още не ги е уведомил за какво е проверката, но тя спира товаренето на кораб.

„Става дума за регистриран търговски договор за продажба на зърно. Корабът е допуснат и е на пристанище Бургас. Под предлог, че се извършва инвентаризация на зърно, която вече е извършена от служители на Агенция по зърното, отказват да пуснат камионите от складовата база в село Свобода в община Камено, за да товарят кораба”, каза Кръстанов.

Той обяви, че корабът е с неустойка от 30 хиляди долара на ден. Имаме протестни писма от капитана, че не се товари, каза юристът.

На място са 6-7 полицейски коли. „Нямаме нито един писмен акт – заповед, разпореждане, въпреки че изискваме изрично да се легитимират и да кажат на какво основание спират камионите ни. Чакали някакви разговори и срещи, говорят по телефони само и това е”, каза Кръстанов.

На място са и двамата управители на „Севан”, никой от тях не е информиран за какво е проверката.

След инвентаризацията са им казали, че пускат камионите, които тръгнали и в един момент някой се обадил и ги спрели отново.

„Това е свързано с огромна загуба. „Севан” е най-големият износител на зърно в България и е бургаска фирма. Ние сме с най-голям оборот в рамките на 30-те най-големи данъкоплатци в България – не в зърнения бранш, а от всички видове бизнес. Ние сме огромен данъкоплатец. Фирмата има 700 служители, от които 200 камиона с шофьори, служители в самата база, в офиса ни също”, каза Александър Кръстанов.

Пред базата има 50 камиона, шофьорите на които не знаят какво се случва. Полицейските коли са блокирали изхода на зърнобазата.

Добавени коментари

Бриндо левкемията публикува:
18 Март 2022 | 14:46
Ние сме ВОЛЯ! Ние сме Промяната! Ние сме ИТН! Ние сме едни и същи от Банско във всички партии. Ние сме октопода! Ние сме навсякъде! Ние командваме общината! Ние командваме общинският съвет! Ние си имаме кмет Сашка Въчкова! Ние сме Владо Колчагов и Дине Дурчов! Ние сме силата! Ние сме пътят, истината и животът!

Добавете Вашия коментар

TOP