Полицейска операция в Сандански: Откриха дрехи . ментета на световни марки

01 Октомври 2021 | 11:04
0 коментара
Криминално

На 30.09.2021 г. в Сандански  се проведе полицейска операция на територията на курортния град по противодействие разпространението на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право върху тях.

В хода на операцията от полицейски служители на РУ Сандански бяха проверени търговски обекти, предлагащи облекла в централната част на града.

В магазин за облекло на ул. „ Македония“ бяха установени и изложени за продажба общо 51 бр. артикули (предимно блузи и тениски), носещи запазени търговски марки в нарушение на закона.

В друг магазин на ул. „Пирин“ са открити 23 бр. мъжки блузи и суитчъри.

В друг търговски обект на ул. „Македония“ в Сандански са били изложени за продажба общо 123 бр. артикули (пуловери и ризи). В магазин за облекло на ул. Македония“ са открити 179 бр. различни артикули.

В друг магазин на същата улица в града откритите стоки са 189 бр., а в съседен търговски обект – 322 бр. дрехи. В магазин за продажба на дрехи на ул. „Петър Сарафов“ в Сандански полицейските служители са открили общо 383 бр. различни артикули (мъжки и дамски облекла), изложени за продан.

Полицейските служители от РУ Сандански са образували общо 5 досъдебни производста за престъпления по чл. 172 Б, ал.1 от НК и 2 бр. заявителски материала. За проведената операция и образуваните производства е уведомена прокуратурата в курортния град.

Добавете Вашия коментар

TOP