Полицаите откриха шапката и лоста на нападателя, пребил бизнесдамата Стефка Терзийска

12 Октомври 2023 | 09:13
0 коментара
Криминално
Благоевград
Полицаите откриха шапката и лоста на нападателя, пребил бизнесдамата Стефка Терзийска
Благоевградските криминалисти са намерили шапката на нападателя и металния лост, с който бе пребита бизнесдамата Стефка Терзийска.

Веществените доказателства ще послужат за извършването на ДНК експертиза, която ще допринесе за разкриване на извършителя на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда под надзора на Районна прокуратура – Благоевград. Процесуално-следствените действия продължават с разпит на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопрестъплението.

Припомняме, че бруталното нападение бе извършено във вторник около 10 ч. на ул. „Илинден“ №21. Стефка Терзийска била причакана в прохода на жилищната кооперация от маскиран мъж, който започнал да я удря с лоста по главата и тялото, след което избягал. Пострадалата жена успяла да се добере до хранителния магазин, от който минути преди това си купила цигари. Магазинерките се притекли на помощ и започнали да попиват с мокри кърпички кръвта по лицето и тялото й.

46-годишната благоевградчанка е прегледана от дежурния екип на спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. Изследванията на скенера са установили черепна травма, фрактура на очната ябълка на едното око, счупен нос, както и счупен палец на едната ръка. Тя е транспортирана за „Пирогов“, където й предстои продължително лечение. След като състоянието й позволи, ще даде показания пред разследващите.

Агресията посред бял ден и жестока саморазправа с 46-годишна жена, майка на двама синове, а отскоро и баба, е шокираща. В града циркулират различни слухове, като основната версия е, че била поръчана. От кого и с какъв мотив, кой е изпълнителят на кървавата поръчка…?! Според продавачка от хранителния магазин дни преди инцидента на отсрещния тротоар висял с часове, опрян на автомобила си, слаб мъж с качулка на главата. Предполага се, че е следил бизнесдамата, която живее на втория етаж в кооперацията. \struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP