Полицаи пазят абитуриенти от сексуални посегателства и дрога

27 Февруари 2022 | 11:04
0 коментара
Криминално

Областната дирекция на МВР в Благоевград и ГД "Национална полиция" разработват превантивна програма с фокус върху младите хора в града и региона. Целта е предпазване на младежите от престъпления след завършването им на средно образование, на които предстои да се сблъскат с предизвикателствата, свързани с адаптацията им към самостоятелен живот. Предстоят им изкушения и рискове, които се крият при промяна на местоживеенето за продължаване на образование, търсене на работа и свързаното с това преместване от малък в голям град или в чужда държава.

В реализирането й са ангажирани МВР и представители на различни институции и организации. Акцент е поставен върху превенцията на трафика на хора с цел сексуална и трудова експлоатация, на употребата на наркотични вещества, на превенцията от киберпрестъпленията, както и от престъпления против собствеността. На етапа програмата ще заработи пилотно на територията на област Благоевград, а амбицията е тя да обхване и цялата страна.

По този повод в Областната администрация в града бе проведена работна среща, в която участваха служители от сектор „Контингент и превенция“ при ГДНП, директорът на благоевградската полиция Георги Кандев, негови подчинени, както и образователни инспектори.

Общинския съвет по наркотични вещества и местните комисии за борба с трафика на хора и за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, също са ангажирани с програмата.

Добавете Вашия коментар

TOP