Полицаи от Благоевград отново на протест днес, продължават с протестни действия в 17.30 часа

05 Ноември 2015 | 15:01
0 коментара
Криминално
Полицаи от Благоевград отново на протест днес, продължават с протестни действия в 17.30 часа

Полицаите от Благоевград днес отново протестираха по време на обедната си почивка, пресичайки близо час на пешеходната пътека пред сградата на ОД МВР. Протестът на ул. "Владо Черноземски" подкрепиха бивши колеги и деца на полицаи.

„Тук съм за да подкрепя протеста на полицаите, каквито са майка ми и баща ми, не съм съгласна с мнението на министрите Бъчварова и Горанов да им се намалят заплатите. Дори да им се увеличат тройно, за да вземат колкото Бъчварова и Горанов, на мен няма кой да ми върне времето, в което майка ми и баща ми не са били с мен. Нито дните, нито нощите, Коледите и Новите години, когато им звъня и те ми затварят. За това, че вършат работа за министрите Горанов и Бъчварова” каза момиче, чиито родители са полицаи. Тя добави, че е на 20 години и никой няма да й върне това време и в попита коя друга професия се работи на ненормирано работно време 365 дни в годината.

 „Не може социолог да управлява МВР и който няма представа какво става вътре в министерството”, каза Георги Марков, бивш полицай. Според него протестът не е за пари, защото тези хора са отдали на професията живота и здравето си. „Работодателите са против исканията ни за по-високи заплати, защото трябва да вдигнат и на хората, които работят за жълти стотинки при тях. Разделяй и владей”, добави Марков. Според него плащането за длъжности го има в МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP