Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба (СНИМКИ)

05 Април 2022 | 15:20
0 коментара
Криминално
Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба (СНИМКИ)

Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Днес акцията минава под мотото "Сватбени костюми или униформи'", а искането на служителите остава същото - увеличение на трудовите възнаграждения в МВР и Министерство на правосъдието.

Тази сутрин палатката на протестиращите полицаи и надзиратели осъмна с два манекена, на които са изложени облекла на служители в ГД "Изпълнение на наказанията". Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, обясняват от СФСМВР и ССЗБ.БГНЕСОт години работещите в затворите смятат, че цените на дрехите са твърде високи. Охранителите от край време са възмутени и от качеството на платовете, които изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични артикули - костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно.[Протест полицаи]
БГНЕСПрез месец май миналата година, месеци, след като имаше увеличение на годишния лимит от 400 лв. на 600 лв., който се полага на работещите в местата за лишаване от свобода, синдикатът поиска официално становище и данни, които убедително да доказват необходимостта от подобно увеличение, като посочи конкретни примери за увеличението.БГНЕСЛятна риза с дълъг ръкав тогава поскъпна от 42,60 лв. на 59,34 лв., тениска обикновена от 5,00 лв. на 14.00 лв., трикотажна блуза с пагони от 25,00 лв. на 41.76 лв., летен панталон от 48,00 лв. на 82,80 лв., яке лятно от 115,00 лв. на 161,40 лв., а цената на зимен комплект става от 276,60 на 434,28 лв, при видимо същите дизайн, качество и вложени материали.

С действията си ССЗБ иска да напомни на финансовия министър за обявените от него основни приоритети за спиране течовете и корупцията на всички нива и да покаже как се харчи публичния ресурс - парите на гражданите. 

Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба (СНИМКИ)
Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба (СНИМКИ)
Полицаи и надзиратели с протестна разпродажба (СНИМКИ)

Добавете Вашия коментар

TOP