Поклон за Вапцаров в Банско

21 Юли 2022 | 12:18
3 коментара
Култура
Поклон за Вапцаров в Банско

Изминаха 80 години от онзи 23 юли, когато в Гарнизонното стрелбище в София е убит поетът и антифашист Никола Йонков Вапцаров.

По повод годишнината от разстрела му, Музеен комплекс-Банско организира във фоайето на къща-музей, носеща името на незабравимия банскалия, изложба, посветена на творчеството му.

В изложбата са подредени и непоказвани досега експонати от музейните фондове, свързани с живота на неговата майка Елена Вапцарова, родена преди 140 години.

Банско ще се поклони пред паметта на великия си син с поднасяне на венци и цветя пред паметника му на площад "Никола Вапцаров". Церемонията е на на 22 юли от 16.45 часа.

Добавени коментари

Банско НЕ Е Мацурев! публикува:
25 Юли 2022 | 22:41
Браво!Много добре написано.Дано не го е писал човек кандидат за депутат.Та разСтрелите бяха "патент" на комунистите,а ето че и вие,които сте "признателни на всяка историческа личност..." почнахте да разСтрелвате.Как сега да ви наричаме? Още повече,че не можете да пишете правилно като първите управници на Банско след 9-ти септември-събрани от кол и въже,без образование,не можеха да пишат...,но можеха да разСтрелват.Като вас!!!Вие сте като тях-ПРОСТО-ПРОСТАЦИ! НО ПЪК ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ! С КУРШУМИ!
Банско е МАЦУРЕВ! публикува:
21 Юли 2022 | 20:49
Приятели на Банско! Нека не забравяме все пак, че Вапцаров е бил преди всичко КОМУНИСТ и терорист! Нашият лидер Александър Мацурев е признателен на всяка историческа личност, дала живота си за Банско, но осъдени на смърт терористи - нека не се въодушевяваме толкова много за тях ! Банско е признателно на всички , които работят за града ни! Долу комунизма! Долу комунистите! Демокрация за Банско! Разтрел за терористите!
А защо не на 23-ти юли? публикува:
21 Юли 2022 | 13:53
Отговор: -За да не се наруши спокойствието в събота-23-ти юли на служителите от Музейния комплекс и Община Банско,които са еднствените присъстващи на подобно мероприятие.Нормално! На хората им писна.

Добавете Вашия коментар

TOP