Поклон в Разлог пред героите на Илинден

16 Септември 2021 | 10:08
0 коментара
Култура

Разлог отдаде почит на загиналите за освобождението на родния край и отбеляза 118 години от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Въстанието носи имената на трите църковни празника. В Битолския вилает и Солунския вилает то избухва на 2 август – Илинден, в Одринския вилает – на 19 август - Преображение Господне и на Кръстовден в Разлог.

Ритуалното шествие тръгна в 17.30 ч. от сградата на общинска администрация. Пред паметника на поета-революционер Яворов, пред бюст-паметника на баба Магдалина Юрукова и паметника пред историческия музей цветя и венци положиха Красимир Герчев – кмет на община Разлог, председателят на Общинския съвет д-р Мария Копанарова, Атанас Стоянов - кмет на община Сандански.

Присъстваха още служители от Общинска администрация - Разлог, представители на политически партии, признателни жители на град Разлог.

Пред монумента на загиналите от Разлог във въстанието (пред музея) беше отслужена панихида и отдадена почит към героизма на участниците и жертвите в Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание. 

Добавете Вашия коментар

TOP