Поклон в Банско пред загиналите за свободата

05 Октомври 2023 | 10:58
4 коментара
Култура
Благоевград
Поклон в Банско пред загиналите за свободата

С тържествена света литургия в храм "Света Троица" банскалии започнаха честването на 111 години свобода от турско робство. Музейният комплекс в Банско е отворен за граждани и гости през целия ден. Поклон с цветя бе извършен днес пред мемориални плочи в града и пред пред паметника „Банско помни героите“. Откриха и национална кампания „Световен ден на ходенето“ от планинския град до местността „Пещерите“.

Вечерната програма предвижда концерт – спектакъл „Цветни щрихи от България“ на фолклорен ансамбъл „Тракия“– феерия от българска музика, танци и багри по случай 111-ата годишнина от освобождението на Банско. Празникът на град Банско се чества с решение на Общинския съвет от 1992 година.

Добавени коментари

Да! Вярно,но... публикува:
06 Октомври 2023 | 15:21
Разбра се,че на тези места не е имало камери и репортери,за да бъдат увековечени със снимки поднасящите цветя.За другата година ще направим нещо.Тогава няма да има избори и ще бъде по-лесно.
Всичко хубаво,но... публикува:
05 Октомври 2023 | 22:07
Никой не се сети за героя на Банско-Радон Тодев.Поне едно цветенце на неговия барелеф на ул."Радон Тодев". Нито днес,нито на 22-ри септември,когато е избита цялата му чета. Иначе всички сме патриоти,мераклии да управляват това пусто Банско.Ясно,че келепирът е да си на власт като меракът за македонската наденица-ке умрем за нея.
Bansko публикува:
05 Октомври 2023 | 16:44
Баненски добре ама около него съветниците само кражба от них голмайстор работа са
Банско има бъдеще! публикува:
05 Октомври 2023 | 16:21
ПОКЛОН! И УСПЕХ на господин Баненски - сигурният избор на Банско! Съграждани, имаме една възможност - БАНЕНСКИ! Да гласуваме за него днес, за да не изгубим всичко утре!

Добавете Вашия коментар

TOP