Пожарникарите-герои от Благоевград разказват: Температурата беше много висока, но успяхме да изведем хората

23 Декември 2021 | 11:04
0 коментара
Общество
Пожарникарите-герои от Благоевград разказват: Температурата беше много висока, но успяхме да изведем хората

Пожарникарите герои разказаха пред БТВ как са спасили деца и възрастни от горящата сграда в Благоевград. Смелите мъже спасили 28 души, сред които 6 деца.

Давид Гълъбов: Приритет ми беше да стигнем по най-бързия начин до тях. Там беше много трудно и почти невъзможно да се стигне, но благодарение на всички, които са тук, направихме така, че да стигнем и да извадим бебетата.


Температурата беше много висока. Те бяха на 8-я етаж над горящия апартамент. 

„Със стълба стана цялото сваляне“, допълни Деян Рачев, „слязохме надолу по стълбата с децата, подадохме ги на спешен център“. 

„Притеснявахме се, притеснение имаше през цялото време, докато не извадихме всички хора от блока и тогава започнахме да гасим апартамента. Не сме имали такъв случай до момента. Удовлетворени сме от усилията, които полагаме. Не ми е било детска мечта, но когато навлязох в професията, разбрах – или го имаш или го нямаш. Това се прави със сърце“ – допълни Боян Кондуров. 

Семействата, чиито домове са изгорели, сега живеят при роднини и по хотели и мечтаят да се върнат в апартаментите на мечтите си, но осъзнават, че това засега е невъзможно. Някои от децата дори не желаят да се връщат, поради преживения ужас, показа репортаж на БТВ. 

Добавете Вашия коментар

TOP