Пожар в училище, евакуираха деца и учители

18 Януари 2024 | 12:00
0 коментара
Криминално
България
Пожар в училище, евакуираха деца и учители

Пожар избухна в училището в кубратското село Беловец, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът е получен около 9:30 часа днес на тел. 112.

На място са изпратени екипи на пожарната и полицията, които установяват, че гори покривът на учебното заведение. Евакуирани са децата и учителите, няма пострадали. Към момента продължава гасенето и отдимяването на сградата, посочи Георгиева.

Директорът на учебното заведение Галина Ганева обясни, че към момента всичко вече е под контрол. По време на инцидента в сградата на училището е имало 63 деца от всички 69, както и целият педагогически и непедагогически персонал. Тя добави, че за днес няма как да бъде възстановен учебният процес. 

Ганева посочи, че е изгорял целият покрив. "Той е ремонтиран преди десет години и е с плоча, надяваме се надолу да няма поражения. За причината все още не може да се каже каква е, но определено не е от парното, защото то е на твърдо гориво и е изолирано", каза още Ганева пред БТА. Тя добави, че училището е застраховано. На място са кметът на населеното място и зам.-кметът на община Кубрат.

Добавете Вашия коментар

TOP