Пожар изпепели къщата на семейство с 3 момчета

25 Януари 2022 | 11:18
0 коментара
Криминално
Пожар изпепели къщата на семейство с 3 момчета

Пожар от печка на твърдо гориво изпепели къщата на семейство с три деца от пловдивското село Калековец.

Огънят е погълнал абсолютно цялата покъщнина на Теодора и Христо Герашеви и семейството им. Бедстващите хора, сред които има и възрастен болен човек, временно са приютени на топло при роднини.

Децата обаче нямат не само дрехи и обувки, но и учебници, тетрадки, които също са изгорели при пожара. Момчетата са на възраст 11,12 и 14 години. Лаптопът им също е унищожен от лумналата стихия. Междувременно от фирмата, в която работят и двамата родители, са купили две каравани, които обаче все още не са оборудвани, става ясно от Фейсбук групата „Забелязано в Калековец“.

В социалните мрежи хората от селото се обединяват, за да помогнат на бедстващото семейство. „На първо място търсим подслон. В момента хората са настанени на топло и уютно място, докато намерим къща под наем. Семейството е с 3 деца, момчета на 14г., 12г. и 11г. От къщата за съжаление не е останало почти нищо, заедно с нея са изгорени всички дрехи, обувки, учебници, тетрадки и всичко, което трябва на едно дете“, пишат хора от селото. Разкрита е и дарителска сметка, а местното читалище се е превърнало в своеобразен пункт за събиране на даренията.

Дарителската сметка: BG 28 STSA 93 0000 28 72 19 65

Добавете Вашия коментар

TOP